Connect with us

Comunitat

L’estat aprova l’arribada de 6.000 turistes alemanys a Balears a partir de la segona quinzena d’aquest mes

La mesura s’interpreta com una “prova pilot”

El ministeri d’Afers Exteriors del govern espanyol ha aprovat aquest divendres la iniciativa traslladada pel Govern de permetrà l’arribada a les Illes d’uns 6.000 turistes alemanys en la segona quinzena de juny a manera de “prova pilot” per a analitzar el funcionament de les mesures a adoptar quan s’aixequin les fronteres interiors de la UE l’1 de juliol.

El Govern de les Illes va anunciar aquesta setmana que ja té pactat amb turoperadors i gairebé tancat amb l’Executiu espanyol, pendents de l’autorització del Ministeri de Sanitat, d’un pla que suposarà “l’arribada d’un nombre important de turistes a cadascuna de les illes”.

El pla de Balears ha aixecat dubtes ja que suposaria l’arribada d’uns 6.000 turistes l’endemà que s’aixequi l’estat d’alarma en l’arxipèlag.

Fonts diplomàtiques han precisat que els turistes provindrien d’Alemanya per tractar-se d’un país amb unes condicions epidemiològiques similars a les d’Espanya, per la qual cosa permetria posar a prova les mesures de seguretat en frontera i de seguiment de viatgers que l’estat pensa imposar a partir de l’1 de juliol.

Són tendència