Connect with us

Comunitat

La Llei de toros a la balear seria inconstitucional, segons l’Estat

L’avís fa referència a 9 dels 14 articles d’aquesta proposició de llei que està sent impulsada pels grups parlamentaris del PSIB, MÉS i Podem

El Govern ha rebut un requeriment de l’Executiu de Madrid en el qual s’avisa de la possible “inconstitucionalitat” de varis dels articles de la regulació de les corregudes de toros a Balears, una normativa que es coneix com a llei de toros a la balear.

En concret, aquest avís fa referència a 9 dels 14 articles d’aquesta proposició de llei que està sent impulsada pels grups parlamentaris del PSIB, MÉS i Podem, segons ha avançat el diari ‘Ultima Hora’.

Després de rebre l’avís, el Govern ha donat trasllat del mateix als grups que desenvolupen la llei. Aquesta normativa pretén prohibir que es mati o fereixi a l’animal durant les corregudes de toros, entre altres apartats, que cerquen, segons els seus impulsors, el benestar animal.

Pel seu costat, la portaveu del Grup Parlamentari Popular, Margalida Prohens, ha considerat que aquesta llei “s’hauria de retirar del Parlament perquè entén que té clars “aspectes d’inconstitucionalitat”.

“No hi ha res més perillós que legislar sense saber el que s’està legislant”, ha assenyalat Prohens en referència a la normativa que comença ara la seva tramitació parlamentària.

Pel seu costat, el portaveu de MÉS, David Abril, en declaracions a IB3, s’ha mostrat “sorprès” que el PP i l’Estat entenguin la “inconstitucionalitat en aquesta llei” i no obstant això no sigui així “amb l’amnistia fiscal que afecta a milions d’euros a nivell de tot l’Estat”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència