Connect with us

Actualitat

Aquest dimecres: Entren en servei les noves parades del bus interurbà a la zona costanera de Manacor

Aquest dimecres: Entren en servei les noves parades del bus interurbà a la zona costanera de Manacor

Des del passat mes de febrer s’han fet diferents actuacions a s’Illot, Porto Cristo, Cales de Mallorca, Cala Murada i Cala Mendia

Aquest dimecres 3 de juny entren en funcionament les noves parades del bus interurbà a distints nuclis de la zona costanera de Manacor. Des del passat mes de febrer s’han fet diferents actuacions a s’Illot, Porto Cristo, Cales de Mallorca, Cala Murada i Cala Mendia. Aquestes mesures s’emmarquen en el Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera de Mallorca (PISTRVC) que té per objectiu, entre d’altres, la millora de l’estat de les parades.

El Consorci de Transports de Mallorca ha executat obres en un total de quinze ubicacions. La parada actual de s’Illot de la Plaça de la Savina queda substituïda per dues de noves situades a Av. dels Pins. A Porto Cristo, a la carretera de Son Servera, s’ha millorat la parada existent i se n’ha creat una de nova per a substituir la parada actual del carrer Mitjà de Mar. A Cales de Mallorca s’han reubicat les parades actuals creant-ne cinc de noves. A Cala Murada s’ha millorat la parada existent i se n’han creat tres de noves i, a Cala Mendia s’han millorat les parades actuals.

Les principals actuacions que s’han fet, orientades a millorar el confort i la seguretat de l’usuari d’una banda, i de l’altra, millorar la convivència amb el trànsit de la zona són:

    • Instal·lació de dotze noves marquesines modulars equipades amb seients i vitrines horàries.
    • Millora de la seguretat vial amb la creació de 2 passos de vianants elevats, instal·lació de reductors de velocitat i treballs de senyalització vertical i horitzontal.
    • Ampliació de voravies i instal·lació de paviments per a persones amb dificultats de visió, a algunes parades.

A més d’aquestes millores en les parades dels nuclis costaners, el CTM està preparant actuacions d’obra a parades situades en el nucli urbà de Manacor. Aquestes intervencions estan previstes al llarg d’aquest estiu i consistiran en la creació d’una parada d’intercanvi al Molí d’en Polit, l’ampliació de la parada de la Rambla del Rei en Jaume, i la creació d’una nova parada a l’entorn de la Plaça Madrid.

A més d’aquestes millores en les parades dels nuclis costaners, també hi ha previstes diverses actuacions a parades situades en el nucli urbà de Manacor

Són tendència