Connect with us

Comunitat

Autoritzen les activitats nàutiques fins ara prohibides

Autoritzen les activitats nàutiques fins ara prohibides

El transport turístic de passatgers es podrà fer però amb l’ocupació al 50% i també s’avala el xàrter nàutic

El govern de l’estat  ha publicat aquest dimarts l’ordre SND/487/2020, d’1 de juny, que flexibilitza les condicions en les quals poden realitzar-se activitats nàutiques i aèries d’esbarjo. Aquesta ordre permet el transport turístic de passatgers (golondrines) així com els serveis aeris i nàutics com l’arrendament d’aeronaus, embarcacions o vaixells d’esbarjo (xàrters) a les Illes Balears.L’ activitat nàutica segueix limitada a les aigues de cada illa  o amb les illes no habitades. En aquesta ordre s’inclouen les previsions que s’han considerat necessàries per facilitar la seva execució durant les fases II i III del procés de desescalada.

Pel que fa al transport turístic de passatgers, prohibit fins ara a les Illes Balears, queda permès, encara que amb una limitació de l’ocupació. En concret, en els vaixells i embarcacions dedicats al transport turístic, l’ocupació no podrà superar el 50% del nombre màxim de passatgers que figuri en els seus certificats.

Els empresaris i professionals que duguin a terme aquesta activitat s’han d’assegurar que els passatgers i les persones a bord compleixin amb les mesures de protecció de la salut que, si escau, siguin adoptades per l’autoritat competent, especialment per a l’exercici de l’activitat laboral, professional i empresarial. La norma també permet que els vaixells i embarcacions dedicats al transport turístic de passatgers, que no siguin vaixells de passatge tipus creuer, puguin navegar i fondejar en les aigües adjacents d’aquests territoris.

En referència a la navegació d’esbarjo s’estableixen les següents modificacions:

Es permetrà la navegació d’esbarjo a les persones que es troben en la mateixa illa en què estigui amarrada l’embarcació. Quant a l’ocupació, augmenta fins al 75% de les persones autoritzades en els certificats de l’embarcació, llevat que es tracti de persones que conviuen en el mateix domicili en què es podrà arribar al 100%. En tot cas, el nombre de persones a bord de l’embarcació no pot excedir els deu.

Quant a les activitats nàutiques, s’autoritza prestar serveis  d’ arrendament nàutic d’embarcacions o vaixells d’esbarjo, motos nàutiques i artefactes nàutics d’esbarjo per part de persones que es troben en la mateixa illa en què es trobi l’empresa de lloguer. En el cas d’embarcacions o vaixells d’esbarjo es compliran les mateixes restriccions d’ocupació: un màxim del 75% de les persones autoritzades en els certificats de l’embarcació o aeronau, llevat que es tracti de persones que conviuen en el mateix domicili en què es podrà arribar al 100%. En tot cas, el nombre de persones a bord de l’embarcació no pot excedir els deu.

En el cas de les motos nàutiques, només podrà anar una persona a bord, llevat que es tracti de persones que resideixin al mateix domicili en el qual no podran superar el nombre de places autoritzades pel fabricant.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència