Connect with us

Societat

Els Servies Socials de Felanitx tramiten una mitjana de 15 ajudes per setmana

Els Servies Socials de Felanitx tramiten una mitjana de 15 ajudes per setmana

Les demandes s’han triplicat en els últims tres mesos

La crisi sanitària també ha provocat una allau de demandes en el municipi de Felanitx. Així ho posen de manifest les dades que ha divulgat aquest dimarts el mateix Consistori. Les demandes en el departament de Serveis Socials s’han triplicat en les últimes setmanes: De 5 han passat a una mitjana de 15 per setmana.

“De les 37 famílies o persones que demandaven assistència hem passat a les 111, un increment del 200% en només 11 setmanes”. El perfil dels usuaris nous actualment ha canviat, se situen en edats compreses entre els 35 i 50 anys, treballadors que a dia d’avui haurien d’haver començat a fer feina en la temporada turística o be que l’empresa on treballaven ha decidit tancar per no poder continuar endavant.

Si parlam de despesa econòmica pel Consistori, en aquests quasi 90 dies s’ha destinat un total de 39.167,64 euros. La inversió tres mesos abans de la pandèmia era de 17.626,60 euros. L’Institut mallorquí d’afers socials, IMAS ha aportat 60.000 euros a les arques municipals i del fons de contigència de l’Ajuntament es transferiran 60.000 euros més.

Des de l’inici de l’estat d’alarma el departament de serveis socials de Felanitx ha continuat fent feina amb tots els programes que dins aquesta àrea es desenvolupen. A més de les persones ateses per les treballadores socials i que principalment han tramitat ajudes per famílies que no tenen cap ingrès econòmic en aquests moments per mor de la crisi sanitària, s’ha fet seguiment dels casos d’abans que la pandèmia arribàs a les nostres vides, temes com assessorament, acompanyament, tramitacions, consultes, maltractaments, programes individuals, etc.

Els serveis de psicologia han atès 6 nous casos d’un total de 42, les educadores socials han rebut 37 noves peticions de les 150 que ja atenien i unes 40 persones que mai havien entrat a serveis socials s’han interessat per rebre informació i orientació arribant així a quasi 130 usuaris.

El Servei d’Atenció a Domicili, SAD, ja atén des de fa 15 dies els 71 casos a domicili aplicant totes les mesures de seguretat necessàries. S’han contractat 3 auxiliars d’ajuda a domicili de forma urgent per poder fer front a la situació actual. S’han tramitat a més 55 renda social garantida, RESOGA Covid 19, i 2 renda mínima d’inserció, RMI.

Són tendència