Connect with us

Comunitat

Els centres de salut assumeixen des d’avui el rastreig de contactes de pacients amb coronavirus

Els centres de salut assumeixen des d'avui el rastreig de contactes de pacients amb coronavirus

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest dilluns la Central de Coordinació COVID-19

Els centres de salut s’encarreguen des d’aquest dilluns de realitzar el rastreig de contactes de pacients amb coronavirus, tasca que fins ara ha fet la Central de Coordinació COVID-19 de la Gerència d’Atenció Primària, que ha vigilat a 144 positius des que va assumir aquesta gestió l’11 de març, i ha seguit a 532 contactes estrets dels malalts.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest dilluns, acompanyada de la consellera de Salut, Patricia Gómez, la Central de Coordinació COVID-19, administrada per la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, que s’encarrega de centralitzar i coordinar la gestió dels pacients infectats pel coronavirus.

Durant la visita, Armengol ha destacat que Balears ha estat un dels primers territoris en treballar des d’Atenció Primària per a vigilar l’expansió de la malaltia i evitar una ocupació molt alta dels hospitals, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat.

“Els sistemes de seguiment de les persones amb símptomes ens han ajudat a tenir una bona situació de la pandèmia en la nostra comunitat”, ha declarat Armengol, que ha expressat al personal que treballa en aquest centre “l’agraïment més sentit” per part del Govern pel seu “magnífic treball per a protegir la salut de la ciutadania”.

“Tots som conscients del que ha demostrat el personal sanitari i de la necessitat de tenir un sistema de salut públic”, ha expressat.

La visita ha coincidit amb el traspàs de la funció de seguiment dels contactes de pacients amb la malaltia que tenia la Central, i que han dut a terme un equip de 150 rastrejadors, ja que, des d’aquest dilluns anirà a càrrec dels centres de salut.

Durant aquests mesos, des de la seva posada en marxa el 13 de març, la Central ha tengut una activitat telefònica amb una mitjana diària de 700 cridades.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència