Connect with us

Actualitat

El Suprem prohibeix als ajuntaments penjar a la façana qualsevol bandera que no sigui oficial

El pacte de govern de Llucmajor penja la bandera LGTBI a l'Ajuntament i Vox demana la seva retirada

Així ho fixa una sentència de la sala contenciosa administrativa que genera jurisprudència

Alguns col·lectius ja s’han posicionat respecte a decisió del Tribunal Suprem i ho han considerat un pas més cap a la retallada de llibertats. I és que l’òrgan judicial ha fet públic aquest dilluns, mitjançant una sentència que crea jurisprudència, que els ajuntaments no poden penjar a la façana de l’edifici municipal cap bandera que no sigui oficial.

L’origen de la resolució judicial és la decisió de l’ajuntament de Santa Cruz de Tenerife, que per majoria va aprovar penjar la bandera nacional de les Canàries, amb set estrelles verdes. I ho va fer en un pal auxiliar, al costat de les oficials. Els màxims tribunals canaris li van donar el vistiplau, però ara el Suprem ho tomba perquè apunta que els ajuntaments no tenen competències per decidir-ho i perquè penjar una bandera no oficial romp amb el deure de neutralitat.

Segons la sentència judicial, els Consistoris no poden dur a terme aquesta acció ni de manera puntual, encara que es mantinguin les banderes oficials. L’òrgan judicial considera per banderes oficials: l’espanyola i la de la comunitat autònoma i l’oficial del municipi.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència