Connect with us

Societat

Alliberats 217 exemplars de tortuga Mediterrània a Felanitx

Alliberats 217 exemplars de tortuga Mediterrània a Felanitx

L’espècie està inclosa al llistat d’Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial

Personal tècnic del Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) i del Servei de Protecció d’Espècies han amollat, aquesta setmana, 217 exemplars de tortugues mediterrànies (Testudo hermanni) en el municipi de Felanitx.

Aquests exemplars s’han recuperat al COFIB, on s’hi atenen, anualment, més d’un miler de tortugues que després es retornen al medi natural. Cal recordar que aquesta espècie està protegida, ja que està inclosa al llistat d’Espècies Silvestres en R`ègim de Protecció Especial. Per tant, no es permet la seva possessió, transport, venda, comerç o intercanvi d’exemplars.

Els 76 exemplars adults, 13 subadults i 128 juvenils, han estat amollats a Felanitx perquè se la considera una zona de distribució amb baixa densitat de població. Un dels objectius d’enguany de les tasques de recuperació i conservació de la tortuga mediterrània és reintroduir-la en aquelles àrees on n’hi ha poques, per així reforçar-ne la presència i millorar la connectivitat entre poblacions.

Són tendència