Connect with us

Societat

Associacions de consumidors demanen la prohibició dels segells ‘Covid Free’

Associacions de consumidors demanen la prohibició dels segells 'Covid Free'

És “una tàctica comercial amb conseqüències sanitàries perilloses”, diu l’OCU

En plena desescalada, molts bars, restaurants, hotels i comerços preparen la reobertura després de setmanes de tancament. Com passa en totes les crisis, no s’han fet esperar els que volen fer negoci enmig de la sensació de por al contagi.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet aquest dijous un comunicat, on demana al Ministeri de Sanitat que prohibeixi expressament a les empreses de neteja comercialitzar i fer publicitat dels anomenats segells Covid Free. L’organització alerta que aquest segell és “una tàctica comercial amb conseqüències  sanitàries perilloses”. Diu que és així per dos motius: en primer lloc, “per molt minuciós que hagi estat el procés de desinfecció del local, és impossible assegurar al 100% que totes les superfícies i objectes que hi hagi en el seu interior estiguin lliures de coronavirus, fins i tot abans que entri el primer client”. I en segon lloc, “ja que ara mateix és impossible controlar a cada moment la presència de coronavirus en persones asimptomàtiques, la simple entrada de gent [en un establiment] pot propagar el virus a l’interior”.

Per l’OCU, “aquests segells, a més de suposar un sobrecost a l’empresa que els contracta, promouen una falsa i perillosa sensació de seguretat que no fa sinó afavorir la possibilitat de contagi, donant a entendre que és impossible infectar-se i pot relaxar l’aplicació de les mesures de prevenció fonamentals, com mantenir la distància de seguretat”.

La secretària d’Estat de Turisme, la mallorquina Bel Oliver, fa uns dies afirmava que “no hi ha cap segell ni mesura que acrediti” que un establiment està lliure de la Covid-19

En declaracions a Onda Cero fa uns dies, la secretària d’Estat de Turisme, la mallorquina Bel Oliver, afirmava que “no hi ha cap segell ni mesura que acrediti” que un establiment està lliure de la Covid-19.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència