Connect with us

Comunitat

A partir de l’1 de juny es reprendran els ingressos als centres residencials i habitatges supervisats

Una treballadora de la residència Domusvi de Capdepera resulta contagiada

En el cas de les residències, com a mesura preventiva, se mantindrà la restricció d’una única visita a la fase II

A partir de l’1 de juny, i seguint sempre les indicacions sanitàries, es permetran els ingressos als serveis socials de tipus residencial i als habitatges supervisats per persones grans, en situació de dependència, amb discapacitat o diagnòstic de salut mental. Així ho dicta una resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, que publica aquest dimecres el BOIB. Paral·lelament, es dona llum verda a una resolució que permet que se siguin fent visites a les residències i habitatges supervisats i, només a les residències, com a mesura preventiva, se mantindrà la restricció d’una única visita a la fase II i per un temps màxim de 20 minuts.

La resolució sobre els nous ingressos que s’ha redactat amb col·laboració amb la conselleria de Salut i amb els Consells Insulars, estableix en quines condicions es podran executar. Són:

1. No hi pot haver cap cas actiu o en estudi de la COVID-19.

2. El centre ha de disposar d’un pla de contingències en cas de rebrot de la Covid-19 segons les especificacions de l’ordre SND/265/2020, de 19 de març, d’adopció de mesures relatives a les residències de gent gran i centres sociosanitaris, davant la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, que prèviament haurà d’haver aprovat l’autoritat sanitària.

3. La persona, prèviament al seu ingrés, ha d’acreditar que no té una infecció activa per SARS-CoV-2, mitjançant una PCR o una serologia 24-48 hores abans de l’ingrés. Durant el temps entre la realització de la PCR i l’ingrés, la persona ha d’estar en aïllament amb les condicions dictades per l’autoritat sanitària.

4. La persona no ha de presentar cap símptoma d’infecció respiratòria com tos, febre o sensació de falta d’aire, o altres símptomes atípics sospitosos de COVID-19 com mal de coll, pèrdua d’olfacte i/o de gust, dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees.

Les visites

La segona resolució, que també s’ha elaborat de manera coordinada amb la conselleria de Salut i els Consells Insulars, detalla les instruccions en relació amb les visites als serveis socials de tipus residencial i els habitatges supervisats per a persones majors en situació de dependència, amb discapacitat o diagnòstic de salut mental durant el període d’alarma ocasionada per la COVID-19. Tots aquests indrets podran rebre visites, en el cas de les residències podrà ser una única visita de 20 minuts durant la fase II.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència