Connect with us

Comunitat

Els joves de les Illes s’inicien en el consum de tabac amb poc més de 14 anys

Els joves de les Illes s’inicien en el consum de tabac amb poc més de 14 anys

Segons els resultats de l’Enquesta autonòmica sobre l’ús de drogues en alumnes d’ensenyament secundari

Els joves de les Illes s’inicien en el consum de tabac amb poc més de 14 anys, d’acord amb els resultats de l’Enquesta autonòmica sobre l’ús de drogues en alumnes d’ensenyament secundari (ESTUDES 2018). Segons l’Enquesta, l’edat d’inici del consum de tabac se situa devers l’edat de 14,3 anys i del consum diari al voltant de 15. Així ho ha donat a conèixer la Conselleria de Salut i Consum, la qual s’ha adherit, juntament amb diferents societats científiques, a la campanya de la Setmana sense Fum, que culmina el diumenge 31 amb el Dia Mundial sense Tabac.

El tabaquisme és considerat per l’Organització Mundial de la Salut la principal causa de malaltia i de mort prevenible. Per això, des de fa anys, la darrera setmana de maig, anomenada Setmana sense Fum, s’organitzen a escala mundial nombroses activitats amb l’objectiu de sensibilitzar la població en general sobre els efectes negatius del tabaquisme actiu i també del tabaquisme passiu.

A les Illes Balears, la prevalença del consum de tabac en el darrer any és del 36,2 %, lleugerament superior a la mitjana estatal (35 %). Aquest consum representa un 29,6 % entre els homes i un 41,4 % entre les dones. Així mateix, i tenint en compte el consum de tabac diari per part del jovent en el darrer mes, la prevalença de consum és del 7,4 %, lleugerament inferior que l’enquesta anterior.

D’altra banda, segons els tumors definits per l’Agència Internacional d’Investigació sobre el Càncer (IARC), els relacionats amb el tabac representen, a Mallorca, el 58 % dels casos en els homes i el 43 % en les dones.

Segons els tumors definits per l’Agència Internacional d’Investigació sobre el Càncer (IARC), els relacionats amb el tabac representen, a Mallorca, el 58 % dels casos en els homes i el 43 % en les dones

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència