Connect with us

Comunitat

Educació proposa obrir les escoletes a la fase 3

Educació proposa obrir les escoletes a la fase 3

Martí March ha explicat que el curs 2019/2020 acabarà de manera telemàtica i que la presencialitat no es recuperarà fins el curs 2020/21

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha comparegut aquest dimarts a iniciativa pròpia al Parlament de les Illes Balears per explicar el procés de desescalada educativa a les Balears.

“En aquests temps difícils que ens ha tocat viure” ha explicat “ha quedat clar que l’escola és una institució presencial fonamental i imprescindible per garantir l’equitat , la cohesió social i un complet procés d’ensenyament. Però, el que també ha quedat clar és que la digitalització educativa ha arribat per quedar-se”.

El conseller ha explicat que el curs 2019/2020 acabarà de manera telemàtica i que la presencialitat no es recuperarà fins el curs 2020/21. Aquesta decisió, com la del procés de desescalada, s’ha pres tenint en compte les competències educatives que té la comunitat autònoma, les conclusions de la darrera Conferència Sectorial d’Educació i el diàleg amb les entitats i col·lectius educatius tant de l’escola pública com la concertada.

“L’objectiu ha estat el d’aconseguir el màxim consens possible” ha remarcat March, detallant la gran quantitat de reunions que s’han mantingut amb tots els col·lectius educatius de Balears.

La Conselleria està treballant en tres escenaris de cara al proper curs: normalitat, semipresencialitat i a distància

En previsió de la futura fase 3, el conseller ha anunciat que la proposta de la Conselleria és la d’ampliar les tutories presencials a altres cursos diferents dels que ja les ofereixen a la fase 2 “hi ha hagut directors i tutors que ens ho han demanat per atendre al seu alumnat”.

A més, a la fase 3 també obriran les quatre escoletes 0-3 que el Govern té a les Illes.

Una altra novetat de la fase 3 a Balears serà l’atenció individualitzada a alumnat de centres d’educació especial.

Quant al curs 2020/21, que el conseller ha qualificat de “molt complex i difícil d’organitzar”, s’ha avançat que des de la Conselleria a l’hora de planificar el proper curs es té especialment present l’alumnat com el centre de tot i la necessitat de mantenir el dret a l’educació i la funció educativa però també socialitzadora de l’escola. És per això que es prioritzarà que l’alumnat d’infantil i primària compti amb la màxima presencialitat possible ja que per aquest alumnat és bàsica. March ha explicat que “som conscients que estam davant una situació d’emergència i excepcionalitat i la nova normalitat exigirà canvis importants per al curs 2020/21”.

En aquest sentit, actualment la Conselleria està treballant en tres escenaris de cara al proper curs: normalitat, semipresencialitat i a distància.

Són tendència