Connect with us

Actualitat

Manacor trasllada a la fossa comuna els més de 200 cadàvers trobats en tres sales del cementiri

Manacor trasllada a la fossa comuna els més de 200 cadàvers trobats mesos enrere en tres sales del cementiri

“La troballa ha permès dignificar el descans dels cossos”, ha declarat el regidor, Carles Grimalt

Amb el trasllat a la fossa comuna dels cossos trobats a finals del passat any en tres sales del cementiri municipal de Manacor, s’ha posat punt final a la macabra troballa de més de 200 cadàvers sense sepultar. “L’assumpte la veritat és que m’ha incomodat durant tots aquests mesos”, ha reconegut el mateix responsable del cementiri, Carles Grimalt, qui aquest dimarts ha comunicat als mitjans informatius que a principis d’aquest mes de maig es va dur a terme el trasllat d’aquests cossos a la fossa comuna per part dels treballadors municipals. Les sales on van ser trobats han estat degudament netejades i buidades íntegrament i han estat ensenyades als mitjans de comunicació per a deixar patent que al contrari del que havien manifestat alguns mesos enrere, no pot dir-se que es tractés de cap ossera. Estem parlant d’habitacles amb un espai molt reduït i que tampoc reunia cap condició mínimament sanitària. “La troballa i posterior trasllat ha permès dignificar el descans dels cossos trobats”, ha ressaltat el regidor, Carles Grimalt.

“La troballa i posterior trasllat ha permès dignificar el descans dels cossos trobats”, ha ressaltat el regidor, Carles Grimalt.

Cal recordar que els fets es remunten al mes d’agost de 2019, quan l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Manacor, que feia poques setmanes que estaven al capdavant del Consistori, en el transcurs d’una visita al cementiri, van trobar tres sales on s’amuntegaven cadàvers sense sepultar. El fet es va fer públic i fins i tot va ser denunciat en els jutjats, amb la finalitat d’exigir responsables polítiques. Finalment l’assumpte no va tenir recorregut judicial i el jutge que va instruir la causa va decidir arxivar el cas, ja que, entre altres coses, el fet denunciat es remuntava a més de 30 anys enrere. Durant tot aquest temps, dos centenars de cossos sense sepultar havien romàs amuntegats dins d’unes sales que feia anys que no s’obrien. La majoria dels cadàvers, es trobaven en l’interior de caixes que presentaven un molt mal estat de conservació, molts d’ells sense identificar, i alguns, fins i tot, momificats.

Les sales on van ser trobats han estat degudament netejades i buidades íntegrament i han estat ensenyades als mitjans de comunicació

Són tendència