Connect with us

Actualitat

La plaça de ses Verdures de Manacor estrena il·luminació més eficient i ecológica

Permetrà reduir la contaminació i també la factura de llum

La plaça de ses Verdures ha estrenat una nova il·luminació interior més eficient i ecológica, un tipus de lluminàries que també s’instal·laran a les oficines centrals de l’Ajuntament. L’objectiu de tot plegat és “millorar l’eficiència energètica dels espais municipals, fer que els treballadors disposin de la llum ideal per fer feina, reduir la contaminació i també la factura de llum que pagam tots els ciutadans del municipi”, ha explicat el regidor de Serveis Generals, Joan Sagrera. “Calculam que només amb els canvis de lluminàries que farem a la plaça de ses Verdures i a les oficines municipals estalviarem uns 2.800 euros de la factura de la llum”, ha afegit Sagrera.

“L’objectiu és millorar l’eficiència energètica dels espais municipals”, segons Joan Sagrera.

Així a la plaça de Ses Verdures s’han substituït les antigues lluminàries, que consumien 3.000 watts, per unes noves làmpades de tecnologia led que tenen la mateixa potència lumínica que les antigues però consumeixen 1.100 watts. “Estam parlant d’un estalvi del 60 % en el consum i uns quatre euros d’estalvi diari d’energia perquè els llums de la plaça estan encesos unes deu hores diàries, de dilluns a dissabte”, ha explicat l’enginyer que coordina la brigada municipal, Antoni Barceló. De fet els electicistes municipals han estat els encarregats d’instal·lar la nova il·luminació. Aquesta actuació ha costat uns 2.700 euros, els quals “amb un any i nou mesos haurem amortitzat gràcies a l’estalvi elèctric”, remarca Barceló.

A més a més la brigada municipal canviarà els projectors lumínics de tota la planta baixa de les oficines municipals. “Actualment hi ha 66 pantalles lumíniques que consumeixen 102 watts cadascuna i les substituirem per 59 pantalles de 23 watts”, expliquen des del Departament de Serveis Generals. Tot plegat farà possible que només amb aquesta actuació a les oficines municipals s’estalviïn 1.370 euros anuals a la factura elèctrica. “Consumirem un 77% menys d’energia i segons els càlculs que hem realitzat evitarem abocar 1’75 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera”, ha explicat el cap de la brigada. Les noves pantalles lumíniques seran de tecnologia led i estaran equipades amb sensors de llum i de moviment. Així “les pantalles noves faran més llum a primera hora del matí i a mesura que el sol il·lumini més o si un treballador se’n va de la seva taula, els nous llums reduiran la potència lumínica”, concreta el regidor de Serveis Generals, Joan Sagrera. Tot plegat “farà possible estalviar energia i que els treballadors disposin sempre de la llum ideal per fer feina”, conclou Sagrera.

Són tendència