Connect with us

Vist a les xarxes

Sanitat reconeix rebrots molt puntuals de nous contagis a distints territoris de l’estat

Espanya té un 'ball' de 5.000 víctimes mortals

Preocupen, principalment, les dades de Catalunya

El director del Centre d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ah admès en la seva compareixença d’aquest divendres que en aquests últims dies s’han detectat rebrots molt puntuals de nous contagis. No ha concretat on. Això sí, ha fet un incís especial en el cas concret de Catalunya, que passa de fase, però que les dades de l’epidèmia del coronavirus d’aquests dos últims dies són preocupants. Hi ha xifres que no quadren i hi ha increment d’infeccions i víctimes. També ha dit que la decisió que Barcelona i tota l’àrea metropolitana passin a la fase 1 s’ha pres a partir de dades anteriors.

Aquestes últimes 24 hores han mort 56 persones per coronavirus a tot l’estat i només tres a Catalunya, una xifra tan baixa que no és creïble. Simón s’ha referit en aquest assumpte en aquests termes:

“Catalunya va resoldre tots els dubtes que teníem ahir, i tota la informació extra sobre les dades es va aportar correctament. Amb les dades d’ahir capvespre podíem assumir que hi havia un problema puntual, però avui ja ens ha preocupat, i molt”. Simón ha dit que “si no se soluciona aquest problema els pròxims dies, haurà d’haver-hi discussions i negociacions al més alt nivell no només per garantir la seguretat de tots els catalans, sinó també de la resta de ciutadans”.

Aquestes últimes 24 hores han mort 56 persones per coronavirus a tot l’estat i només tres a Catalunya, una xifra tan baixa que no és creïble

Són tendència