Connect with us

Actualitat

El Govern dóna llum verda a la licitació de la reforma integral del CEIP Sa Torre de Manacor

El Govern dóna llum verda a la licitació de la reforma integral del CEIP Sa Torre de Manacor

La previsió d’Educació és que el centre pugui reobrir a l’estiu de 2021

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres autoritzar a l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) la despesa de 1.725.133 euros per a la licitació de les obres de reforma del CEIP Sa Torre, a Manacor. Aquesta actuació solucionarà els problemes d’espai del centre i beneficiarà més de 115 alumnes del municipi.

El projecte sortirà pròximament a licitació per 1.725.133 euros i la previsió és que el centre pugui obrir a l’estiu de 2021.

Cal recordar que a l’octubre de 2018 es va detectar que el centre estava afectat per formiga blanca i tèrmits, i que, a causa d’això, els 115 alumnes d’educació infantil i de primària es varen haver de traslladar a l’IES Manacor. Educació va decidir aprofitar les obres per fer una reforma integral i millorar l’accessibilitat del centre.

Una reforma integral que preveu les actuacions següents:

– Adequació plena a la legislació sobre supressió de barreres arquitectòniques i sobre seguretat contra incendis (nova escala i ascensor).
– Reforç estructural amb reparació/substitució d’elements i nova capa de compressió a tots els forjats.
– Reforma integral de les instal·lacions (elèctrica, dades, calefacció, subministrament d’aigua i sanejament, nova sala de calderes…)
– Millora de les condicions tèrmiques i acústiques (aïllament de façanes i sostres falsos, nova coberta plana i teulada).
– Millora de la distribució interior i instal·lació d’envans mòbils.
– Modernització dels acabats interiors (nous banys d’infantil i primària, paviments, sostres falsos, fusteria interior…)
– Instal·lació de nous tancaments d’alumini al porxo de la planta baixa i substitució de la fusteria exterior i les reixes antigues.

Totes aquestes accions beneficiaran tant els 115 alumnes actuals com els futurs, i també la resta de la comunitat educativa.

Aquesta actuació de més d’1’7 milions d’euros és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a les Illes Balears, que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència