Connect with us

Actualitat

Felanitx derogarà l’ordenança fiscal d’ocupació de la via pública per a bars i restaurants

Felanitx derogarà l’ordenança fiscal d’ocupació de la via pública per a bars i restaurants

L’Ajuntament bonificarà la taxa d’ocupació de l’any 2021 a tots els establiments que l’hagin abonat enguany i permetrà ampliar les terrasses a peu de carrer

Els responsables polítics de l’Ajuntament de Felanitx van mantenir una reunió amb part del sector de la restauració (bars i restaurants) per tractar la reactivació dels negocis. En el transcurs de la trobada es va anunciar la bonificació de la taxa d’ocupació de la via pública per l’any 2021 a tots els establiments que l’hagin abonat enguany, a més de permetre ampliar les terrasses dels negocis a peu de carrer.

El Consistori també va informar els assistents de les mesures que es posaran en marxa per pal·liar els efectes de la Covid-19. En la reunió, que ha estat una primera presa de contacte i a la qual no hi assistiren tots els propietaris de bars, es va posar damunt la taula les mesures fiscals que l’Ajuntament estudia poder dur a terme perquè tots els negocis puguin reactivar-se com més aviat millor.

El regidor de cultura, Xisco Duarte, referent a l’ampliació de terrasses va explicar “que podran ampliar tots aquells establiments d’hostaleria que la seva ocupació de domini públic es faci directament sobre el carrer”. De manera excepcional podran ampliar l’ocupació aquells que tenguin una autorització per ocupació inferior a 9 taules i que estiguin degudament delimitades amb tarimes. Podran arribar a un màxim de 5 taules o en el cas que siguin inferior a 5 la seva autorització, se’ls permetrà arribar al seu nombre total” . Duarte va exposar també que “aquestes ampliacions es realitzaran a les places d’estacionament de vehicles, sempre que els espais ho permetin i estaran degudament delimitades per la policia local”. Per sol·licitar l’ampliació de les terrasses els establiments interessats hauran de presentar una instància a l’Ajuntament.

Recordem que a la fase 1 del desconfinament només es pot ocupar el 50 per cent d’aforament a les terrasses, algunes d’elles a Felanitx tan sols es poden tenir dues taules i per aquest motiu el consistori permetrà ocupar més espai.

A Felanitx hi ha una quarantena de bars i restaurants els quals es podran acollir a les ajudes que s’anunciïn, subvencions per la implantació de mesures higienicosanitàries (mampares, guants, mascaretes, hidrogels) o campanyes de reactivació de negocis amb l’únic objectiu d’impulsar l’economia local.

La regidora de festes, Dami Massutí va insistir en la necessitat de crear una associació de bars i restaurants al municipi, ja que seria beneficiós per tots.

Són tendència