Connect with us

Actualitat

Educació fa arribar als ajuntaments el protocol de la desescalada en l’àmbit educatiu

Educació fa arribar als ajuntaments el protocol de la desescalada en l'àmbit educatiu

La resolució definitiva podria entrar en vigor a partir del pròxim 27 de maig

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha remès aquest dimecres a totes les entitats dels col·lectius educatius, ajuntaments i consells insulars l’esborrany de la resolució de la fase II del procés de desescalada a educació, amb els annexos corresponents.

Es podran fer al·legacions fins el proper divendres 22 de maig, amb la previsió de que la versió definitiva es publiqui al BOIB de dimarts 26 de maig, de manera que la resolució entri en vigor el dia següent.

El document ha incorporat les aportacions fetes després de les reunions mantingudes amb els representants dels diferents col·lectius i s’ha adaptat la proposta inicial de la Conselleria a l’Ordre emesa per part del Ministeri.

No hi ha canvis destacables en el Protocol general i s’han especificat les mesures de distanciament físic als centres educatius no universitaris.

Entre les mesures més destacades es troben les següents:

 • Es limitaran les hores de permanència del professorat al centre a les tutories presencials, i es durà a terme la resta de la jornada de treball (reunions, coordinacions, etc.), mitjançant teletreball, sempre que sigui possible.
 • Exclusivament per als ensenyaments de 0-3:
  • S’organitzaran torns per al temps d’esplai al pati, diferenciats per edats en franges horàries diferents, i en cas necessari es delimitaran zones amb una capacitat que garanteixi el distanciament i s’intentarà evitar el contacte físic.
  • Es podran emprar els jocs de pati en el moment en què s’autoritzi la utilització de jocs dels parcs municipals o similars.
  • Els jocs d’aigua es permetran sempre que es mantengui la distància mínima de seguretat.

El document compta amb els següents annexos elaborats en col·laboració amb el Servei de Prevenció del Personal Docent de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i la Conselleria de Salut:

 • Annex II: “Pautes per el correcte ús de material de protecció individual en relació a l’alerta per COVID-19”.
 • Annex III: “Mesures de protecció individual, col·lectiva i control sanitari als centres educatius de les Illes Balears”. Servei de Prevenció del Personal Docent de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i Conselleria de Salut.
 • Annex IV: “Pautes de neteja i desinfecció de superfícies i espais dels centres educatius per casos de COVID-19”. Servei de Prevenció del Personal Docent de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca.
 • Annex V: “Protocol de vigilància i d’actuació davant la detecció de símptomes compatibles amb COVID-19 entre l’alumnat dels centres educatius”. Conselleria de Salut.
 • Annex VI: “Protocol de vigilància i d’actuació davant la detecció de qualsevol símptoma compatible amb COVID-19 entre els professionals adults dels centres educatius”. Servei de Prevenció de la CAIB, Servei de Prevenció del Personal Docent i Conselleria de Salut.
 • Annex VII: “Qüestionari de salut d’incorporació dels treballadors”.

Es pot consultar tota la informació al web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència