Connect with us

Actualitat

Felanitx decideix suprimir la taxa als nous negocis i el cànon a les paradetes del mercat

Felanitx decideix suprimir la taxa als nous negocis i el cànon a les paradetes del mercat

L’Ajuntament ha presentat el Pla de reactivació econòmica i social arran de la crisi sanitària i econòmica

L’Ajuntament de Felanitx ha donat a conèixer el Pla de reactivació econòmica i social del municipi. S’anomena ‘Felanitx re-acciona’ i es desenvolupen més d’una cinquantena de mesures que pretenen reactivar el municipi de Felanitx. Mesures econòmiques que pretenen ajudar a les famílies més desafavorides, garantir que el petit comerç no desaparegui, crear diferents plataformes per promoure l’economia local a més d’incentivar campanyes per reactivar el turisme, la cultura, l’oci i l’esport.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat en representació de tota la corporació municipal ha presentat ‘Felanitx re-acciona’ un pla de reactivació econòmica i social per fer front a les conseqüències derivades de la pandèmia del coronavirus.

«El pla, és una fulla de ruta per començar a fer feina, una primera passa que dia a dia s’anirà renovant. Les mesures econòmiques recollides en ell se seguiran estudiant, no estan tancades i si hi ha d’haver modificacions es faran. És un document consensuat amb tots els partits polítics que tenen representació a l’Ajuntament i amb ells continuarem parlant setmanalment per modificar les diferents mesures si escau», ha dit el batle Monserrat.

Entre les mesures  proposades destaca l’assessorament a la ciutadania referent a quines subvencions, ajudes o bonificacions poden accedir. Tot es farà a través d’un punt d’informació al consistori.

Les taxes d’ocupació de la via pública als bars i restaurants no es cobraran l’any 2021 si el negoci ha abonat la taxa del 2020

Les taxes d’ocupació de la via pública als bars i restaurants no es cobraran l’any 2021 si el negoci ha abonat la taxa del 2020. No hi haurà taxa pel nous negocis i les paradetes del mercat se’ls suprimirà el cànon.

Bonificació fins un 95% en l’impost de construcció per renovar locals comercials, augment de subvencions, implantació mercat digital, promoció comerç local, campanyes dirigides al turisme. Fomentar cooperatives de petits productors online. Prestacions a les persones més vulnerables per la compra d’aliments o productes de primera necessitat. Reforçar el personal de serveis socials.

Ajudes al sector cultural, implantar la cultura de les xarxes socials entre la població ja sigui per gaudir de l’oci com de l’esport.
Abastir de fibra òptica a tot el municipi i assegurar l’accés a internet amb equips informàtics als escolars.

L’ajuntament de Felanitx pretén arribar a totes les persones que d’una manera o altra han estat afectades per la crisi del coronavirus. Ajudar a l’economia familiar a les petites i mitjanes empreses amb tot el que estigui al seu abast.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com