Connect with us

Actualitat

Felanitx no autoritza que la comunitat musulmana pugui celebrar enguany la fi del Ramadà

Felanitx no autoritza que la comunitat musulmana pugui celebrar enguany la fi del Ramadà

El Consistori al·lega que no és possible realitzar actes a l’aire lliure amb més de 200 persones i aquesta celebració contemplava una assistència de més de 500

Els representants de la comunitat musulmana de Felanitx han mantingut una reunió informativa amb els responsables polítics de l’Ajuntament de Felanitx. Aquesta trobada va ser aprofitada per demanar a l’Ajuntament la cessió del camp de futbol Es Torrentó – Mariona Caldentey o el Parc Municipal de Sa Torre per poder fer la festa fi del Ramadà, el pròxim diumenge 24 de maig. La petició no ha estat acceptada pel consistori, tenint en compte l’actual situació de l’estat d’alarma, ja que no és possible realitzar actes a l’aire lliure amb més de 200 persones i a aquesta celebració hi havia prevista una assistència més de 500.

El portaveus de la comunitat musulmana Kamal i Abdel informaren que continuaran amb la mesquita tancada, almanco fins dia 25 de maig, per tal de protegir les persones que hi accedeixen a diari. Obrir amb un 30% d’ocupació, han informat, és inviable. Les activitats que es practiquen no es poden realitzar. Els musulmans acudeixen a resar 5 vegades al dia i garantir les normes higienicosanitàries és fins el moment complicat.

La mesquita continuarà tancada, almanco fins dia 25 de maig, per tal de protegir les persones que hi accedeixen a diari

El consistori va aprofitar la trobada per informar que els comerços o establiments musulmans també podran accedir a les mateixes ajudes que la resta (locutoris, supermercat o restaurants kebabs). Es llançarà un línia de subvencions per adaptar els locals a les mesures higienicosanitàries que marqui l’estat.

Són tendència