Connect with us

Vist a les xarxes

“Ansietat”, “claustrofòbia” i “malsons”, entre les paraules mes cercades a Google el mes passat

"Ansietat", "claustrofòbia" i "malsons", entre les paraules mes cercades a Google durant el mes d'abril

L’impacte emocional que aquesta crisi sanitària ha suposat per a moltes persones afectades directament o indirectament per la malaltia ha estat molt ampli

Google, l’omnipresent cercador, és efectivament un baròmetre que mesura les preocupacions, ànsies, alegries i aspiracions dels centenars de milions de persones que l’utilitzam diàriament. En els mesos de confinament aquesta finestra s’ha convertit en gairebé l’única forma de relació amb el món exterior de molts dels seus usuaris.

Un cop d’ull no exhaustiu a les recerques realitzades durant el mes d’abril arreu de l’estat dóna una idea de la profunda transformació viscuda i, encara que algunes conclusions poden semblar òbvies, altres resulten més sorprenents. Les recerques suggereixen que la preocupació o la tristesa van ser emocions que van guanyar terreny durant el mes passat.

Els usuaris van cercar la paraula “ansietat” gairebé un 70% per damunt de la mitjana i una cosa semblant va succeir amb altres com “claustrofòbia” (54%). Són, en tot cas, conceptes que corren en paral·lel amb la mala qualitat de la son: les consultes sobre “malsons” van créixer també un 50% sobre la mitjana dels dotze mesos anteriors i els usuaris que van introduir l’expressió “no puc dormir” van ser un 88% més.

Són tendència