Connect with us

Actualitat

Govern i Ajuntament garanteixen les tasques d’exhumació pendents a la fossa de Porreres

Aquesta segona fase preveu una intervenció en el cementeri que passa necessàriament per esbucar 37 nínxols, 5 osseres i 2 capelles

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro i la batlessa de Porreres, Francisca Mora han signat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització i l’Ajuntament de Porreres per a la coordinació de les actuacions relatives a la fossa núm. 5 del cementiri de Porreres.

El document, que ha estat negociat entre la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern i l’Ajuntament de Porreres, concreta els compromisos i obligacions d’ambdues parts en relació amb l’execució de la segona fase d’exhumació de la fossa de Porreres, paralitzada en aquests moments. Les tasques d’exhumació, que formen part del Pla de Fosses de 2018, ja estan contractades i l’empresa adjudicatària ―la Sociedad de Ciencias Aranzadi― podria iniciar les actuacions previstes a partir del mes de juliol, quan es compleixen dos anys des que una veïna fos enterrada en un dels nínxols afectats. L’inici de la intervenció dependrà de quan es tanquin els procediments administratius que estaven suspesos.

Aquesta segona fase de la fossa de Porreres s’incorpora al Pla de Fosses de 2018, aprovat per la Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses de les Illes Balears. Una intervenció a la fossa número 5 del cementeri de Porreres que passa necessàriament per esbucar el bloc de 37 nínxols, 5 osseres i 2 capelles. Estructures que s’han d’edificar de nou, un cop realitzada l’exhumació.

Conecta Balear a Porreres@2x

Tant el Projecte tècnic i de direcció d’obra d’aquesta segona fase, com les tasques d’excavació i exhumació de la fossa es varen adjudicar entre els anys 2017 i 2018. Les obres d’enderrocament i reconstrucció del bloc de nínxols i capelles estan en vies d’adjudicació. El projecte, però, va quedar en suspens a causa de l’enterrament el juliol de 2018 d’una persona en aquest bloc de nínxols. La legislació sanitària imposa un termini de dos anys perquè es puguin traslladar aquestes restes. Un termini que s’exhaureix aquest pròxim 5 de juliol de 2020.

Són tendència