Connect with us

Actualitat

El Govern preveu el tancament progressiu de la central tèrmica d’Es Murterar

Aquesta mesura suposaria una reducció de més del 20% de les emissions de diòxid de carboni (CO2) a Mallorca

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimarts la intenció de promoure el tancament progressiu de la central tèrmica d’Es Murterar d’Alcúdia, amb els dos primers grups abans del 2020 i els altres dos en anys successius, i de substituir el fuel oil en la de Maó per gas natural.

Armengol ha presidit aquest dimarts la reunió del Consell Assessor de l’Energia que ha abordat la planificació de la transició energètica a les illes i al que ha assistit també el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

La presidenta ha explicat que fer possible el tancament progressiu de les centrals elèctriques requereix impulsar en paral·lel les energies renovables, amb la voluntat d’aconseguir el cent per cent d’energia neta en 2050.

“A mitjà termini, en el 2020, voldríem arribar al 10% de producció amb energia renovable, que seria possible si s’autoritzen els parcs fotovoltaics que estan en tramitació”, ha afegit Armengol, que ha recordat que en l’actualitat les renovables suposen solament el 2% del total de l’energia a Balears.

El conseller Pons ha destacat que aquests dos passos de transició energètica, el tancament progressiu de les centrals i l’impuls de renovables, tindran “conseqüències directes” de reducció d’emissions contaminants.

El tancament de la meitat d’Es Murterar abans de 2020 representa una reducció de més del 20% e les emissions de diòxid de carboni (CO2) a Mallorca i la supressió de les de sofre i una significativa reducció d’altres partícules contaminants i molt bona part d’òxid de nitrogen.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència