Connect with us

Actualitat

Pla de xoc contra ofidis invasors en el Pla de Mallorca

Pla de xoc contra ofidis invasors en el Pla de Mallorca

Fins a 140 gàbies han estat repartides a 13 municipis de l’interior

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, han visitat, aquest dijous, les instal·lacions del Consorci per a la Recuperació de la Fauna a les Illes Balears (COFIB) on, aquesta setmana, s’han començat a facilitar, a tretze ajuntaments de Mallorca, devers 170 gàbies per capturar serps en el marc d’un Pla de xoc contra els ofidis invasors. D’aquesta manera, es dona compliment a l’acord assolit amb la Mancomunitat del Pla per a reduir la població d’aquests rèptils a l’illa.

Els municipis que s’han adherit, fins ara, a la iniciativa son els següents: Ariany, Costitx, Lloret, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca.

A Mallorca hi ha dues espècies d’ofidis d’introducció antiga, la serp de garriga i la serp d’aigua, actualment considerades com a pròpies i que conviuen amb la biodiversitat actual a l’illa. En la darrera dècada s’ha produït un procés de colonització accidental per part de dues noves espècies: la serp de ferradura i la serp blanca. Tot i ser dues espècies inofensives per a les persones i animals domèstics, la presència d’aquestes genera alarma social, especialment a les àrees urbanes a causa de la seva activitat principalment diürna i lligada a ambients humanitzats.

Són tendència