Connect with us

Actualitat

Manacor deroga l’ordenança d’ocupació de la via pública

Manacor deroga l'ordenança d'ocupació de la via pública

La mesura pretén afavorir la reactivació econòmica, segons el regidor Carles Grimalt

Segons les condicions establertes pel govern espanyol, la Fase I comporta l’obertura de terrasses amb un “límit del 50% de les taules permeses a anys anteriors d’acord amb la llicència municipal”. No obstant això, els establiments poden tenir un major nombre de taules sempre que l’Ajuntament permeti més espai disponible, “tot respectant la proporció taules / superfície del 50%”.

En aquest sentit, L’Ajuntament de Manacor derogarà l’ordenança fiscal d’ocupació de la via pública amb efecte retroactiu a dia 1 de gener de 2020. D’aquesta manera, qui demani permís per a l’ocupació no pagarà taxa i a qui ja l’hagi demanat se li retornarà l’import. Per altra banda, l’Ajuntament està preparant un document de preguntes freqüents per a facilitar informació als interessats.

Segons el regidor d’Ocupació de la Via Pública, Carles Grimalt, ha deixat clar que la mesura es dóna per “afavorir la reactivació del municipi en uns moments tan complicats com aquests”. “És important que l’Ajuntament no es posi de perfil i encari respostes útils per a la ciutadania”, ha exposat.

Són tendència