Connect with us

Actualitat

Investiguen missatges sobre un suposat col·lapse a l’Hospital de Manacor per nous contagis

La Policia decideix investigar missatges a les xarxes sobre un suposat col·lapse a l'Hospital de Manacor per un repunt de contagis

Diversos enviaments de WhatsApp, remesos per suposats treballadors sanitaris, s’han viralizat aquest passat cap de setmana alertant falsament sobre una suposada saturació hospitalària

Diversos missatges de WhatsApp difosos per persones que es feien passar per suposats treballadors de l’hospital de Manacor s’han viralitzat aquest passat cap de setmana entre els usuaris del servei de missatgeria. La policia investiga aquests enviaments i està intentant donar amb la identitat de tres persones que s’han encarregat de divulgar rumors i mentides a les xarxes socials amb àudios alarmants sobre falsos contagis i inventades infeccions. La mateixa font desmenteix categòricament que l’Hospital de Manacor estigui col·lapsat. Aquesta situació també s’ha produït en el cas de l’Hospital d’Inca. En els dos centres sanitaris de l’interior de Mallorca a dia d’avui hi ha 8 ingressos respectivament relacionats amb el coronavirus. Les mateixes fonts desmenteixen que l’àudio correspongui a cap infermera. “Ni és sanitària, ni té dades. Ho fa per diversió i per alarmar”, assenyalen.

En aquests missatges, i en el cas concret de l’Hospital de Manacor, la suposada infermera advertia d’un suposat repunt de contagis en els últims dies que fins i tot hauria provocat que el centre sanitari s’estaria plantejant destinar una segona planta per poder atendre la forta demanda hospitalària en aquest sentit. També comentava que els serveis d’urgències estaven abarrotats d’usuaris.

Segons les dades facilitades aquest mateix dilluns pel departament de comunicació de l’Hospital de Manacor, 5 pacients continuen hospitalitzats en planta i 3 a l’UCI.

Són tendència