Connect with us

Vist a les xarxes

El Consell presenta un pla anomenat ‘Mallorca Reacciona’ per a la reactivació social i econòmica

El Consell presenta un pla anomenat 'Mallorca Reacciona' per a la reactivació social i econòmica

Proposa un conjunt de 72 mesures per valor de 89 milions d’euros

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i les vicepresidentes i conselleres Bel Busquets i Aurora Ribot han presentat aquest divendres “Mallorca Reacciona”, el pla de reactivació econòmica i social de la institució insular per fer front a les conseqüències derivades de la crisi sanitària.

“Aquest pla és un punt de partida, un pla viu i participatiu, nodrit d’aportacions dels agents econòmics i socials, dels partits polítics i ajuntaments; coordinat amb el Govern, els municipis i la FELIB; i transversal, perquè reorganitza els recursos propis del Consell per donar cobertura a les necessitats actuals i que mira cap al futur sense renunciar a l’objectiu de la triple sostenibilitat social, econòmica i mediambiental”, ha apuntat la presidenta Cladera. En aquest sentit, ha destacat que el pla fa una passa més “en el nostre objectiu d’assolir un gran acord polític, social i econòmic per a la reactivació de Mallorca que reculli de manera consensuada mesures que garanteixin la recuperació de la nostra illa i marcar un espai per articular acords i consensos”.

El pla Mallorca Reacciona proposa un conjunt de 72 mesures per valor de 89 milions d’euros que el Consell destinarà a la reactivació social i econòmica de Mallorca. Es tracta de mesures dotades econòmicament a partir de la reorganització del pressupost d’enguany i estructurades en 4 eixos i 10 línies d’actuació.

Eixos d’actuació

El primer, la Ciutadania Reacciona, inclou mesures per un import de 25 milions d’euros, entre elles, l’augment de municipis adherits i més beneficiaris del Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID); noves inversions en equipaments residencials, com les 60 noves places a la planta 9 de la Bonanova, el projecte de reforma de la planta 8, la reforma a la Llar d’Ancians i un impuls a la residència Miquel Mir d’Inca; la creació d’un nou centre per a persones sense sostre i 50 places noves als serveis d’habitatge ‘Housing First’ i ‘Housing Led’; la posada en marxa d’un nou centre per a joves amb trastorn de conductes; la firma de 3,6 milions d’euros en convenis amb els municipis per reforçar els serveis socials municipals i l’increment de la dotació de la Renda Mínima d’Inserció.

El segon eix, l’Economia Reacciona, inclou una inversió de 20 milions d’euros a mesures de suport i impuls de l’activitat econòmics a sectors com el turisme, la cultura, el producte local, comerç, autònoms i pimes. Entre les mesures concretes hi ha la creació de la marca “Producte de Mallorca” i foment de venda, promoció i desenvolupament; col•laboració amb el Govern mitjançant aportació econòmica a les línies de finançament obertes a través de l’ISBA a empreses i autònoms; creació de microcrèdits i ajudes directes de finançament, i redefinició del Pla Estratègic de Promoció Turística.

El Consell destina 40 milions d’euros, la meitat del pressupost del Pla, al tercer eix, els Municipis reaccionen. Gran part d’aquesta dotació, 20 milions €, corresponen a les inversions al Pla d’Obres i Serveis i Pla d’Accions per a les Energies Sostenibles i el Clima, que impulsen la sostenibilitat als municipis i generen ocupació directa millorant els serveis i les infraestructures públiques. També inclou mesures com el servei d’activació municipal d’ocupació Mallorca Activa; mesures de suport a la gestió municipal i assessorament econòmic, tècnic, jurídic i informàtic i millora dels serveis de tramitació urbanística municipal.

El quart eix, el Consell Reacciona, inclou mesures pressupostades en 2,9 milions d’euros, enfocades en la modernització de la institució, simplificació i acceleració dels processos administratius i impuls de la Llei de consells insulars.

Podeu consultar el document del Pla de reactivació social i econòmica en aquest enllaç.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com