Connect with us

Vist a les xarxes

Sánchez salva l’estat d’alarma amb una nova aliança amb C’s i PNB

Sánchez salva l'estat d'alarma amb una nova aliança amb C's i PNB

El PP de Casado s’absté però avisa al govern espanyol que votarà en contra de noves pròrrogues

El govern espanyol de coalició ha obert aquest dimecres una altra i sorprenent porta. Per primera vegada des que Sánchez va arribar al poder després de la moció se censura ha arribat a un acord amb Ciudadanos, fet que només ha estat possible amb una nova cúpula en el partit taronja fruit d’una desfeta electoral fa només sis mesos. I ho ha fet mantenint la confiança d’un soci ja tradicional, el PNB.

L’Executiu de coalició ha hagut de recórrer a la geometria variable per a tirar endavant la pròrroga de l’estat d’alarma i ha deixat caure el suport dels independentistes per la renovada moderació d’Inés Arrimadas després d’assumir la presidència del partit. Estan per veure les conseqüències i si aquesta nova entesa tindrà continuïtat.

Com estava previst, el decret ha rebut el vot a favor de 178 diputats (PSOE, UP, Ciudadanos, PNB, Más País, Coalición Canaria, Nueva Canarias, Compromís, PRC y Teruel Existe. Han votat en contra Vox, JxCat, ERC i la CUP (74), mentre que PP, Bildu, UPN, BNG, PRC i Fòrum Astúries s’han abstingut (98).

Són tendència