Connect with us

Societat

Un estudi retrospectiu demostra que el coronavirus ja era a Europa a finals de desembre, dies abans del primer cas notificat per la Xina

Un estudi retrospectiu demostra que el coronavirus ja era a Europa a finals de desembre, dies abans del primer cas notificat per la Xina

El pacient en qüestió hauria ingressat en un hospital de París el passat 27 de desembre

Gràcies a un estudi fet per metges francesos s’ha pogut saber aquests dies que a finals de l’any passat s’hauria detectat un cas de la Covid-19 en un hospital de París. El fet en qüestió va succeir el passat 27 de desembre. Això vol dir que el coronavirus ja circulava per Europa a finals del 2019, com a mínim quatre dies abans del primer cas notificat oficialment per la Xina a l’OMS el 31 de desembre.

El cas s’ha descobert a través d’una investigació retrospectiva amb 24 pacients que van ingressar sospitosos de pneumònia a dos hospitals de les ciutats de Bobigny i Bondy entre el desembre i el gener. Ara s’han tornat a analitzar els testos PCR que els van fer i un ha donat positiu per la Covid-19.

El pacient que va donar positiu no havia viatjat a l’estranger. Va estar malalt dues setmanes i va contagiar els seus dos fills però no la seva dona. Això fa sospitar els metges que la dona, asimptomàtica, podria haver estat l’origen del contagi, ja que treballa en un supermercat amb clientela xinesa.

Són tendència