Connect with us

Comunitat

El Govern demana a Foment poder obrir els trajectes marítims entre illes

El Govern demana a Foment poder obrir els trajectes marítims entre illes

Durant avui i demà, efectius de Creu Roja i de Protecció Civil han repartit mascaretes entre els passatgers en els principals punts de transport públic

El conseller Marc Pons ha anunciat aquest dilluns que plantejarà, durant la reunió sectorial de mobilitat convocada per aquest dilluns pel ministre José Luís Ábalos, la possibilitat d’incrementar freqüències en el tràfic aeri entre les Illes i que pugui embarcar passatge en el transport marítim a partir de l’11 de maig en entrar totes les illes en fase 1.

“L’entrada a aquesta nova fase implica una major mobilitat dels ciutadans i des del Govern treballarem per garantir una millor connectivitat entre illes”, ha destacat el conseller. Respecte del plantejament de la connectivitat amb la resta de l’Estat espanyol, el conseller ha indicat que dependrà de les autoritzacions de mobilitat entre Comunitats Autònomes i entre províncies que determini l’Estat. Així i tot, cal recordar que es faran els controls de seguretat i sanitaris (presa de temperatura i qüestionaris de salut) als aeroports i ports per a garantir la seguretat de tots els passatgers i treballadors.

El conseller també ha avançat que a la reunió amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana farà dos plantejaments més, el primer lligat a la descompensació econòmica derivada de la baixada d’usuaris de transport públic, per tal poder treballar conjuntament amb l’Estat mecanismes per corregir els desequilibris que aquesta situació ha generat a les administracions competent: Govern en el cas de Mallorca, i Consells Insulars en el cas de les altres Illes. I en segon, exposarà la voluntat de començar a dissenyar plans que vagin acompanyats d’inversions sobre noves fórmules de mobilitat sota el paraigua de la sostenibilitat econòmica, social i ambiental.

En aquest sentit, s’ha destacat que el canvi important operat avui ha estat l’entrada de l’illa de Formentera en fase 1, i que ha suposat una major mobilitat de passatgers. D’aquesta manera tots els usuaris de transport marítim s’han sotmès a un control de seguretat i sanitari i se’ls hi ha realitzat les proves d’anticossos. A més, tots els passatgers han realitzat el trajecte amb mascareta que a partir d’avui és obligatori el seu ús en tot el transport col·lectiu (marítim, per carretera, ferroviari i aeri), a més de taxis i vtc.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència