Connect with us

Actualitat

Porreres reparteix 6.000 mascaretes de tela elaborades per 44 cosidores del poble

Porreres reparteix 6.000 mascaretes de tela elaborades per 44 cosidores del poble

Són reutilitzables i són entregades a domicili pels voluntaris de Protecció Civil

L’Ajuntament de Porreres ha repartit aquests dies a la població 6.000 mascaretes que han estat confeccionades per 44 cosidores del municipi. Les mascaretes de protecció contra la Covid-19 són repartides a domicili pels voluntaris de l’agrupació local de Protecció Civil i n’hi ha una per a cada resident.

Juntament amb les mascaretes, els voluntaris deixen un document on s’explica com fer un bon ús de la mascareta i d’higiene general i també com netejar-la. Així, per exemple, es recomana netejar-les després de cada 6-8 hores d’ús.

Les mascaretes estan fetes amb tela sense teixir del tipus SMS, que és la que s’utilitza per a l’envasat i mantenir l’esterilitat dels materials. Estan fetes sense cel·lulosa, i és un teixit hidrofòbic (no permet la penetració d’aigua).

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, explica que aquestes mascaretes han estat fetes “gràcies a un nombrós grup de voluntàries que es varen oferir i sa veritat que entre que va sortir la iniciativa, compràrem la tela, es varen fer les mascaretes cosides amb doble capa i les hem enviades a esterilitzar, han passat gairebé deu dies i creiem que és d’aplaudir l’esforç que tothom ha fet perquè puguin arribar a la població, especialment les cosidores i Protecció Civil que les reparteix al nucli urbà i també a foravila“.

Conecta Balear a Porreres@2x

Pel que fa a l’esterilització, la batlessa afegeix que “un cop cosides s’han enviat a una empresa especialitzada que les ha esterilitzat mitjançant vapor d’aigua a 120° durant 20 minuts. Aquesta esterilització també ha estat realitzada de manera altruista”.

Si a algun habitatge en el moment del repartiment no hi ha els residents, Protecció Civil deixa un document amb un número de telèfon on posar-se en contacte per tal de reclamar la mascareta.

Són tendència