Connect with us

Societat

L’Observatori del Joc detecta un augment de l’ús de videojocs entre menors durant el confinament

L’Observatori del Joc detecta un augment de l’ús de videojocs entre menors durant el confinament

Es recomana una vigilància especial per evitar perills d’addicció

La Direcció General de Comerç va presidir aquesta setmana una reunió amb l’Observatori del Joc (OJO), on es va detectar un augment de l’ús de videojocs entre els menors i joves durant el període de confinament obligatori.

Tot i que encara no es disposa de xifres concretes, l’Observatori del Joc ha detectat un increment de les consultes rebudes durant l’Estat d’Alarma i de la situació de tancament en què es troba el col·lectiu més jove.

Davant aquesta situació, des de l’OJO es recomana una vigilància especial en l’ús dels videojocs per part d’infants i joves, ja que s’han convertit en una preferència d’oci durant aquestes darreres setmanes. En aquest sentit, es recorda que l’ús excessiu d’aquests jocs en línia pot derivar en comportaments addictius que poden afectar greument tant els menors com el seu entorn familiar.

A més, l’OJO alerta que moltes modalitats de videojocs no inclouen missatges que identifiquin o adverteixin de continguts perillosos, com ara opcions de pagament amagades dins jocs gratuïts, continguts no permesos per a certes edats o interaccions socials amb menors d’edat i adults anònims.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència