Connect with us

Societat

De la plaça Madrid a Sa Bassa hi ha un quilòmetre de distància?

De la plaça Madrid a Sa Bassa hi ha un quilòmetre de distància?

Calcula les distàncies del teu poble o ciutat abans de sortir a passejar amb els nins

La resposta a la pregunta que plantejam és no. Cal fer algunes passes més, fins a arribar a la plaça del Convent de Manacor, per a poder completar un quilòmetre de recorregut, com pot veure’s en la il·lustració que encapçala la notícia.

La consulta en qüestió està estretament vinculada amb el fet que els nins a la fi podran sortir al carrer, a partir d’aquest diumenge, una hora al dia acompanyats d’un adult, activitat que amb la crisi del coronavirus tenien prohibit. El govern espanyol ha decidit alleugerir lleument el confinament i permetre aquestes sortides amb una sèrie de restriccions, com la de no poder allunyar-se més d’un quilòmetre dels domicilis.

Fins a on podré dur als meus fills? Estarà permès arribar fins a tal punt?, aquestes són només algunes de les preguntes que rondaran pel cap dels pares de cara al diumenge. El primer que cal tenir en compte és el sentit comú. La policia tindrà complicat controlar si algú s’ha passat una mica del permès, encara que recorden que l’adult és el responsable de la sortida i pot haver-hi sanció si incompleix la norma.

Per a calcular fins a on està permès allunyar-se del domicili habitual hi ha multitud d’eines online gratuïtes que faciliten aquesta informació. Google Maps, el servei de mapes per excel·lència d’internet, té l’opció de calcular la distància que existeix entre dos punts. Per a això indicam la direcció del domicili, després basta seleccionar l’opció ‘mesurar la distància’ i escollim els punts corresponents.

L’opció de Google Maps és la perfecta per a saber si un lloc concret que ens interessa es troba dins del radi permès, però hi ha altres opcions en la xarxa que serveixen per a veure el cercle complet pel qual podríem moure’ns amb els al.lots.

La web CalcMaps dóna l’opció de dibuixar directament sobre un mapa una àrea d’un quilòmetre. Visualment queda més clar fins a on poden ser aquests passejos en els quals estarà permès transitar, respectant les distàncies socials de seguretat. Aquesta segona opció, ofereix tant la vista per satèl·lit com per mapa.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com