Connect with us

Vist a les xarxes

Ciutadans alemanys amb residències a Balears exigeixen poder tornar i titllen d’exagerat l’aïllament

Ciutadans alemanys amb residències a Balears exigeixen poder tornar i titllen d'exagerat l'aïllament

Aquests dies han remès una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, per a exigir-li que reobrin les illes als estrangers que compten amb habitatges aquí

La iniciativa parteix de l’empresari alemany Ralf Becker , propietari de la companyia Scharpf Sicherheitstechnik, que ha enviat aquesta setmana una carta a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, per a exigir-li que reobrin les illes als estrangers que, com ell, compten amb residències aquí. Al·lega, en el seu escrit, que s’estan exagerant les mesures d’aïllament i que, de seguir així, els inversors acabaran canviant de destinació.

La missiva ha estat copiada per nombrosos compatriotes que han decidit seguir els seus passos i també han decidit dirigir-se a la presidenta del Govern en els mateixos termes. Diuen sentir-se ofesos per no poder gaudir de les seves propietats ara que arriba el bon temps i aprofiten el seu escrit d’exigències per a demanar que es reobrin els restaurants i camps de golf.

Francina Armengol ha contestat les 180 cartes defensant que totes aquestes “mesures dràstiques per a contenir l’avanç de l’epidèmia” es fan amb un únic propòsit: “salvar vides”. Els recorda que és competència del govern de l’estat definir les condicions de mobilitat durant l’estat d’alarma, però que tots els ciutadans -siguin nacionals o estrangers- poden tornar a la seva residència habitual si és a les illes i es podran desplaçar per a proveir-se amb productes bàsics o per a acudir als seus llocs de treball.

Francina Armengol ignora les amenaces en la seva resposta i opta per elogiar els estrets llaços que han unit les Illes Balears amb Alemanya durant dècades.

Són tendència