Connect with us

Societat

El que ens faltava per escoltar…La nicotina podria ser un bon aliat per a prevenir el contagi

El que ens faltava per escoltar...La nicotina podria ser un bon aliat per a prevenir el contagi

Aquesta hipòtesi, que ja van deixar entreveure els metges xinesos a l’inici de la pandèmia, és compartida ara per especialistes francesos

Conclusió: La nicotina podria impedir al virus fixar-se en les cèl·lules, evitant que la infecció es propagui, segons un recent estudi elaborat per especialistes francesos. Aquesta hipòtesi, que ja va ser apuntada pels metges xinesos a l’inici de la pandèmia, és compartida ara per especialistes francesos del principal hospital de París, La PitiéSalpêtrière, un dels majors complexos mèdics i de recerca existents a Europa.

Les simples observacions en les últimes setmanes ja van cridar l’atenció dels metges francesos. Va causar estranyesa i sorpresa que hi hagués relativament pocs casos de la Covid-19 greus entre la població carcerària i entre els pacients d’hospitals psiquiàtrics, col·lectius amb un alt índex de tabaquisme.

Per a tenir més dades, es va posar en marxa un estudi amb 350 pacients hospitalitzats i altres 130 amb símptomes més lleus de la Covid-19 que havien estat atesos en ambulatoris. Es va verificar si els malalts fumaven o no, i se’ls va comparar amb els mateixos grups d’edat i sexe de la població general.

La conclusió va ser clara: hi havia una proporció molt petita de fumadors entre els pacients.

 

Són tendència