Connect with us

Comunitat

Simebal demana la dimissió del portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses, Javier Arranz

Simebal Javier Arranz

Per haver declarat que sanitaris contagiats de coronavirus van poder utilitzar malament el material de protecció i per minimitzar el perill del virus

El Sindicat Mèdic de Balears (Simebal) ha demanat aquest dimecres la dimissió del portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, per haver declarat fa uns dies que sanitaris contagiats de coronavirus van poder utilitzar malament el material de protecció i per minimitzar el perill del virus.

Simebal subratlla en un comunicat que Arranz no ha atès la seva exigència de disculpes per atribuir contagis de COVID-19 entre sanitaris a l’ús inadequat de màscares i guants o considerar que alguns poguessin haver-se infectat fora de la feina.

Segons el parer de l’organització professional, el portaveu del comitè del coronavirus ha fet declaracions “partidistes, cercant més el blanqueig mediàtic que la informació real i manejant les xifres de manera esbiaixada”.

El sindicat fa una relació de manifestacions públiques d’Arranz del passat mes de febrer en les quals, en lloc de preveure el que ha succeït a partir de les dades acumulades en altres països, va restar gravetat a la COVID-19, comparant-la amb una grip, un “negacionisme que ara s’ha hagut de reconvertir en proteccionisme i blanqueig dels seus propis errors”.

Així mateix, li retreu també la manca d’explicacions sobre material de protecció defectuós rebut i que expressés els seus dubtes sobre l’eficiència de l’ús generalitzat de màscaretes, “una mesura bàsica acceptada ja a tots els nivells”.

 

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com