Connect with us

Comunitat

SATSE denuncia que Son Espases es nega a realitzar el test de la Covid 19 a professionals sospitosos de contagi

SATSE denuncia que Son Espases es nega a realitzar el test de la Covid 19 a professionals sospitosos de contagi

Molts d’aquests sanitaris ha compartit torns de treball amb una companya que va donar positiu fa uns dies, exposa el sindicat d’infermeria

El Sindicat d’Infermeria de les Illes Balears ha denunciat aquest dimecres que el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de Son Espases s’ha negat a realitzar el test de detecció del coronavirus al personal sanitari que ha compartit torns de treball amb una professional que ha donat positiu en el virus.

Fa uns dies una professional sanitària de la unitat d’hospitalització pediàtrica de Son Espases que presentava símptomes de la Covid 19, va donar positiu després de realitzar-se la prova diagnòstica en una clínica privada de Palma. Segons aquest sindicat, “el passat dilluns 20 d’abril les seves companyes de treball de la unitat d’hospitalització pediàtrica 1B, tant infermeres amb auxiliars d’infermeria, es van posar en contacte amb el Servei de Prevenció per a transmetre la seva preocupació davant un possible contagi, atès que havien compartit torns de treball amb la professional contagiada. Totes elles van sol·licitar que se’ls realitzés el corresponent test de detecció del coronavirus i d’aquesta forma sortir de dubtes. Però la sorpresa va ser majúscula quan van rebre la resposta per part del Servei de Prevenció, comunicant-los que únicament se’ls realitzaria la prova en el cas que presentessin simptomatologia perquè pressuposaven que havien mantingut la distància de seguretat entre companyes”.

SATSE ressalta que en l’àmbit pediàtric la realització de moltes cures i tècniques s’han de realitzar entre diversos professionals i el contacte és estret. Un exemple pot ser la canalització d’una via venosa a un nin o un infant, on és imprescindible la col·laboració estreta de diverses persones.

SATSE també destacar que en la unitat d’hospitalització 1B de Son Espases no sols s’atén algun cas fins ara puntual de nins positius o amb sospites de la Covid 19. També atén nins amb diverses patologies i des de fa dies acull a dones embarassades o que han donat a llum recentment i estan en la planta acompanyant als seus bebès.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència