Connect with us

Vist a les xarxes

Els autònoms podran renunciar temporalment a la tributació per mòduls

Els autònoms podran renunciar temporalment a la tributació per mòduls

Els qui treballin pel seu compte, durant el període de l’estat d’alarma, podran fraccionar els pagaments d’IRPF i els ingressos a compte de l’IVA conforme als seus ingressos reals

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un nou paquet de mesures econòmiques que permetrà a les empreses ajustar els pagaments fraccionats dels seus impostos a la situació de tancament i als autònoms renunciar temporalment al sistema de tributació per mòduls.

La vicepresidenta d’Assumptes Econòmics del govern espanyol, Nadia Calviño, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que les mesures fiscals recollides en el reial-decret llei permetran alliberar més de 1.100 milions d’euros de liquiditat per a les empreses.

Amb aquest canvi, els autònoms podran calcular, durant el període d’estat d’alarma, els seus pagaments fraccionats d’IRPF i els ingressos a compte de l’IVA conforme als seus ingressos reals, en lloc del mètode d’estimació objectiva, que habitualment s’utilitza per la seva major simplicitat.

També s’estableix una reducció en els pagaments fraccionats d’IRPF i IVA, del qual es descomptarà cada trimestre els dies corresponent a l’estat d’alarma.

A més, les empreses podran adaptar les liquidacions dels ingressos a compte a la nova previsió d’ingressos durant aquest any, així com supeditar l’abonament dels deutes tributaris a l’obtenció de finançament conforme a la línia de crèdits avalats per l’estat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència