Connect with us

Actualitat

Els dies 4 i 5 d’abril: El trànsit de cotxes en el desdoblament Palma-Manacor va caure més d’un 90%

Els dies 4 i 5 d'abril: El trànsit de cotxes en el desdoblament Palma-Manacor va caure més d'un 90%

La mobilitat a les carreteres de Mallorca s’ha reduït en més d’un 83% de mitjana durant el primer mes de l’estat d’alarma

El trànsit rodat a les carreteres de Mallorca s’ha reduït en més d’un 83% de mitjana durant el primer mes de l’estat d’alarma; diumenge 5 d’abril va ser el dia que manco vehicles varen circular a l’illa des de l’inici de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Les baixades més significatives s’han produït a partir de la tercera setmana de confinament, que és quan es va imposar una major restricció a la mobilitat com a conseqüència de l’aplicació del permís retribuït recuperable. Durant aquest període, la màxima reducció es va registrar al túnel de Sóller (Ma-11), amb un 95,26% de descens en la intensitat mitjana de vehicles respecte de la darrera setmana abans de l’inici del confinament, i la mínima,  a la carretera d’Esporles (Ma- 1040), on la circulació es va reduir en un 73,07%, si ho comparam amb el mateix període. En concret, les majors reduccions de la circulació varen ser durant el cap de setmana del 4 i 5 d’abril, quan es va produir una disminució del 92,17% del trànsit rodat a la carretera que uneix Palma amb Manacor (Ma- 15) o d’un 91,76% a la de la Universitat de les Illes Balears (Ma- 1110). De mitjana la reducció en aquestes vies ha estat del 86,98% i del 78,48% respectivament.

De mitjana la reducció en la carretera d’enllaç entre Palma i el Llevant de Mallorca ha estat d’un 86,98%

Pel que fa a la Via de Cintura (Ma- 20), s’ha arribat a registrar una reducció mitjana del 81,89% del trànsit durant la darrera quinzena. El dia de manco afluència va ser diumenge 5 d’abril, on es va comprovar un descens del 89,94%. Divendres 3 d’abril va ser la jornada on es va produir la major afluència a l’autovia; tot i això, es va registrar una baixada respecte del mateix període sense confinament del 78,29%.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència