Connect with us

Comunitat

Un cop de mà al sector agroalimentari de Balears

Un cop de mà al sector agroalimentari de Balears

Agricultura destina 855.000 euros a potenciar la comercialització directa i la promoció interior del producte local

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació destina 855.693 euros en total a una mesura per potenciar la comercialització directa i promoció al mercat interior del producte local. Es tracta de dues línies d’ajudes destinades a reforçar, entre d’altres, iniciatives sorgides a causa de l’estat d’alarma com la venda a domicili. D’aquesta manera, la conselleria dona el seu suport explícit i decidit al sector agroalimentari pel seu esforç a l’hora d’apropar el producte local a totes les llars.

La crisi de la COVID-19 ha tancat totalment el canal de comercialització destinat a l’hostaleria, la restauració i el càtering (HORECA), el qual absorbia entre un 50% i un 70% de la producció. Davant això, el sector agroalimentari ha reaccionat desenvolupant moltes iniciatives de cadenes curtes de comercialització i multiplicant l’activitat de les ja existents.

Promoció del producte local en algunes grans superfícies

Per altra banda, la conselleria d’Agricultura també ha coordinat diferents accions de promoció de producte local amb algunes grans superfícies que operen a les Balears. Es tracta de donar sortida a producte fresc que havia estat planificat per destinar originàriament als hotels, restaurant i càtering.

És el cas, per exemple, de la cadena Carrefour, que a partir d’aquest cap de setmana inicia una promoció de producte local a quatre centres comercials de Palma (el del Coll de’n Rabassa, de Son Cotoner, de Portopí i de General Riera). La campanya anirà des del 17 d’abril al 2 de maig. El producte local estarà col·locat a les conegudes com zones d’animació, espais amb més trànsit de persones, i anirà acompanyat de cartelleria on es podrà llegir ‘Ara més que mai, producte local’.

Altres establiments s’han sumat també a noves accions de promoció: Hipercentro, per exemple, ha donat entrada a la marca de llet d’hostaleria i restauració d’AGAMA entre els productes que ofereix.

Són tendència