Connect with us

Actualitat

Santanyí destinarà 420.000 euros a mesures socials, fiscals i d’impuls econòmic

El govern municipal ha decidit impulsar un paquet de mesures per alleugerar les càrregues de les famílies que ho necessitin davant els problemes creats per la crisi sanitària

El govern municipal ha decidit impulsar un paquet de mesures per alleugerar les càrregues de les famílies que ho necessitin davant els problemes creats per la crisi sanitària

Després d’un mes del decret de l’estat d’alarma per part del govern espanyol, l’Ajuntament de Santanyí ha decidit posar en marxa un pla per ajudar a les famílies que puguin estar patint les conseqüències de la paralització de la seva activitat econòmica forçada per la crisi de la COVID- 19. Es tracta de tota una sèrie de mesures socials, fiscals i per l’impuls econòmic del municipi, i en especial de les llars de Santanyí.

Segons ha explicat la batlessa, Maria Pons, “aquest paquet de mesures aniran adreçades a famílies i col·lectius més vulnerables, en especial a les que després de la paralització de l’activitat econòmica, han vist afectats els seus ingressos. La previsió és continuar atenent als usuaris coneguts del Departament de Serveis Socials, i també a persones i famílies que s’hagin trobat en problemes sobrevinguts per culpa de la crisi sanitària”.

La batlessa ha detallat que aquest paquet especial de mesures per reactivar Santanyí tenen l’objectiu de garantir que tots els santanyiners tenguin cobertes les seves necessitats bàsiques. Així, els ajuts econòmics aniran destinats a copsar la demanda de productes de primera necessitat (alimentació, articles d’higiene i medicaments) i al pagament de lloguers, hipoteques i subministrament de serveis bàsics (llum, aigua, etc.). En total, el consistori ha fet una primera previsió de despesa de 420.000 €, repartits en 120.000 en ajudes per a productes de primera necessitat, i 300.000 € per ajuda al manteniment de l’habitatge.

Aquestes mesures se sumen a les ja impulsades en les últimes setmanes des del consistori santanyiner, sempre en coordinació amb el Departament de Serveis Socials, com l’augment del personal del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), la contractació de dos treballadors socials més, el reforç del personal administratiu de les oficines de Serveis Socials de Cala d’Or i Santanyí, i així com la contractació d’un servei de psicòleg extern.

El consistori també està preparant fórmules per ajudar a compensar la situació del sector turístic

El consistori també està preparant fórmules per ajudar a compensar la situació del sector turístic, en el moment que es permeti la mobilitat de les persones. La primera edil ha assegurat que es posaran els mitjans que facin falta per la promoció del municipi, tant a escala estatal, com nacional i europea.

Cal recordar que l’Ajuntament de Santanyí, després de la paralització de l’activitat econòmica i social, ja ha modificat o cancel·lat el cobrament de moltes de les seves taxes, com són l’ocupació de la via pública, el gimnàs i la piscina municipal, les escoletes, les mensualitats de l’Escola Municipal de Música, entre altres serveis municipals.

Són tendència