Connect with us

Societat

Llogar una casa a Mallorca per a dues persones és més car que una habitació doble d’hotel

En el conjunt de les Illes, únicament a Formentera, el preu dels hotels és més elevat que el de les cases

L’últim índex de preus hotelers de Trivago, corresponent al mes de juny, revela que les tarifes han pujat un 13,6% de mitjana respecte al mateix mes de 2016, en passar de 118 a 134 euros de mitjana. Els preus més elevats es cobren a Balears, en els quals la tarifa d’una habitació doble és de 171 euros, 36 euros per damunt de la mitjana.

Aquest increment de preus no és exclusiu dels hotels, si no que també s’està produint en el cas dels apartaments i cases vacacionals, fins i tot amb major velocitat que als hotels. Les dades del comparador Hundredrooms, que disposa d’una important base de dades d’apartaments i cases vacacionals, mostren un fet inèdit en la destinació en el qual es cobren els preus més cars: llogar una casa en a les Illes per a dues persones és més car que una habitació doble d’hotel en la mateixa localització, un fet que tradicionalment era al contrari. Succeeix en tres de les quatre illes analitzades (Mallorca, Menorca i Eivissa). L’excepció és Formentera, en la qual el preu dels hotels és més elevat que el de les cases.

A Eivissa, els nivells d’ocupació de cases ja superen el 90% al juliol i agost

El cas més paradigmàtic és Eivissa, en el qual els nivells d’ocupació de cases ja superen el 90% al juliol i agost, la qual cosa ha permès als propietaris elevar les seves tarifes fins als 916 euros de mitjana al dia al juliol o 940 euros per un dia a l’agost. Per als mateixos mesos, el preu d’una habitació d’hotel se situa entre els 620 i els 711 euros, respectivament. Dels 2.000 allotjaments que Hundredrooms oferta al seu web per a Eivissa, l’ocupació mitjana arriba al 93% en tots dos mesos. Els preus més elevats se situen en quatre carrers (Avinguda 8 d’Agost, Cala Talamanca i Puig Manyà), amb tarifes que freguen els 1.000 euros.

Són tendència