Connect with us

Actualitat

Les gasolineres situades en el Pla de Mallorca podran flexibilitzar els seus horaris a partir d’avui

La pràctica totalitat de gasolineres situades en el Pla de Mallorca podran flexibilitzar els seus horaris a partir d'avui

El consum de carburants ha caigut un 90% des de l’inici de l’estat d’alarma i el govern espanyol ha fixat uns serveis mínims per a determinades estacions de serveis

Les conseqüències del coronavirus són profundes en molts sectors, fins i tot en alguns dels que tenen permès operar. És el cas de les benzineres. El decret de l’estat d’alarma les obligava a obrir per garantir els serveis essencials. Però la reducció dràstica de la mobilitat ha provocat que el sector demani poder reduir els horaris i fins i tot tancar els establiments que tenen més pèrdues.

El govern espanyol, en aquestes últimes hores, ha rectificat i ha fixat uns serveis mínims del 38% a partir d’aquest dilluns, garantint que hi haurà almenys una benzinera oberta a cada municipi.

Es divideixen les estacions de servei en tres grups, segons si han de seguir obrint com fins ara (sobretot les que estan a autopistes i autovies), les que han d’obrir un mínim d’hores i les que poden tancar, que són la meitat de totes les que hi ha a l’estat. En el següent enllaç podeu consultar el llistat complet per territoris de totes les benzineres que seguiran obertes amb el seu horari habitual.

La pràctica totalitat de gasolineres situades en el Pla de Mallorca (Algaida, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan i Vilafranca de Bonany) podran flexibilitzar els seus horaris a partir d’avui. Aquesta circumstància vol dir que només estaran obligades a tenir obert durant un mínim de 30 hores setmanals, de dilluns a dissabte, amb un mínim de 5 hores diàries.

Són tendència