Connect with us

Oci i Cultura

La inspiració d’una Setmana Santa insòlita

La inspiració d'una Setmana Santa insòlita

La pintora manacorina Carme Fuster , des del seu confinament, ha volgut celebrar les festes de Pasqua de la manera que més bé ho sap fer: pintant

La pintora Maria del Carme Fuster Socias (Manacor 1959) , des del seu confinament en el “sòtil d’en Manuel” ha volgut celebrar les festes de Pasqua de la manera que més bé ho sap fer: pintant, i ens ha fet arribar uns dibuixos que comencen per Sa Corema i acaben precisament aquest diumenge amb la processó del Bon Jesús ressuscitat, Diada de Pasqua.

Ja que no podrem fer Sa Berena, que és s’acabatall de les festes, ens esplaiarem amb els dibuixos de na Carme que són un fidel reflex dels petits detalls i costums que tradicionalment ens envolten.

La Mona de Pasqua de xocolata simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències i dejunis s’han acabat. Avui els padrins les poden comprar de diferents grossors, tonalitats i decoracions. La nostra és d’un color viu que li dóna l’embolcall de cel·lofana transparent, recordant que antigament estava farcida d’ous bullits.

La Mona de Pasqua de xocolata

La Mona de Pasqua de xocolata.

I que em dieu dels Campinorats morats, essent la majoria dones. Na Carme reivindica la força d’aquest col·lectiu “lila”, malgrat que els vestits tenguin aquesta forma acampanada una mica “xic”.

Campinorats morats

Campinorats morats.

Uns dibuixos que comencen per Sa Corema i acaben precisament aquest diumenge amb la processó del Bon Jesús ressuscitat, Diada de Pasqua

I arribam a la gastronomia, la santa-santorum de les obres d’art casolanes de mantega, farina, vermell d’ous, suc de taronja, brossat, cabell d’àngel, crema, confitures, xítxeros, estiregassons, pèsols, carxofes, xulla, sobrassada, carn de me, xot, porc, conill i malauradament també pollastre, tot pastat i farcit amb mans de la terra que lluiten per l’arrelament de les nostres tradicions.

la gastronomia

La gastronomia de la Setmana Santa.

I ens queden els angelets de s'”Encuentro, la innocència dels infantons tot desfilant de la mà de les mares que aprofiten per lluir-los a ells i perquè no, també a elles. Els sons de “que viene el pájaro” hauran d’esperar l’any vinent, així com el vermut a s’Agrícola. Coses del confinament.

Els angelets de s'”Encuentro”.

Aquests dibuixos fets a correcuita per la nostra pintora, com la música, l’art en general just tenen sentit si tenen cor ; l’obra de na Carme és sensible, traspua honestedat, frescor i arriba al cor.

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de Manacor

Són tendència