Connect with us

Comunitat

El Govern decideix intervenir dues residències privades de Palma mal gestionades

El Govern decideix intervenir dues residències privades de Palma mal gestionades

Els dos centres de gent gran sumen 180 contagiats i 7 morts

El Govern balear ha decidit assumir la gestió de dues residències privades de gent gran de Palma on s’han produït 180 contagis de coronavirus entre treballadors i residents, 7 dels quals han mort.

Les residències intervingudes són Oasis, on s’han detectat 71 contagis en residents (dues terceres parts dels usuaris del centre) i 18 en treballadors, i Domusvi Palma, amb 61 residents (el 27,9%) i 30 treballadors infectats.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha informat en roda de premsa que aquesta decisió es va adoptar ahir en coordinació amb l’Institut Mallorquí d’Assumptes Socials després de comprovar la ineficàcia de les mesures preventives adoptades pels gestors de les dues residències.

“Les residències és el que més ens preocupa”, ha indicat Gómez, qui ha assegurat que el seu departament supervisa la situació en els centres de majors dependents per a aplicar, si és necessari, la facultat lligada a l’estat d’alarma si es fes càrrec de la gestió on no es protegeixi prou als ancians.

Després de comprovar la ineficàcia de les mesures preventives adoptades pels gestors dels dos centres

Des d’avui, les dues residències intervingudes estan dirigides per sengles metges de família designats per la Conselleria, que també ha destinat en cada cas a una infermera del servei sanitari públic per a exercir funcions de coordinació.

El personal d’aquests centres, inclosos els directius, queden sota l’autoritat d’aquests professionals mentre duri l’estat d’alarma.

A Balears hi ha actualment 114 centres residencials de serveis socials, la qual cosa inclou residències i habitatges tutelats o supervisats, tant de persones majors com de discapacitats. En aquests establiments, de gestió privada i pública, viuen 5.421 persones.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència