Connect with us
L'Església: Lockdown L'Església: Lockdown

Opinió

L’Església: Lockdown

…i si anam en aquest pas podem afirmar que no sabem fins quan

Com diu el cartell de la Parròquia dels Dolors de Manacor, no hi haurà Misses a partir del 16 de Març i si anam en aquest pas podem afirmar que no sabem fins quan, ja que el confinament va per llarg, per tant… Tancament Total !

Aquesta pandèmia també ha afectat a l’Església i més aquests dies de grans celebracions. El Dia del Ram era el tro de sortida amb l’Ofici per beneir els rams d’olivera,paumes i sortir immediatament en processó .

Si els primers dies de la Setmana Santa el cel s’ennigula, diuen a Petra, es posa de dol per la Passió del Bon Jesús; enguany no caldrà fer cas de la dita popular, ja que les previsions són molt bones i si no fos per l’enclaustrament més de dos prendrien el sol-solet a la platja.

I arribam a les grans i multitudinàries celebracions de la Setmana Santa com el Dijous, Divendres Sant i la Diada de Pasqua. Enguany res de res i això que darrerament havien tornat a reviscolar, fins i tot editaven un programa en quatre idiomes (català, castellà, anglès i alemany) per intentar atreure públic forà en aquestes festes encara ara religioses i també una mica folklòriques.

Si els primers dies de la Setmana Santa el cel s’ennigula, diuen a Petra, es posa de dol per la Passió del Bon Jesús; enguany no caldrà fer cas de la dita popular…

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de ManacorLes Caputxes o Campinorats no podran escotar els passos , la marxa d’en Ribot haurà d’esperar l’any vinent a enlairar-se dolçament pels carrers del poble i la mini centúria dels soldats romans, coneguts com a Centurions (Centurió era el major que manava cent soldats dins l’exèrcit romà) que solen lluir un vestuari d’allò més autèntic i vistós. Mossèn Alcover els descriu així .pel cap duen un elm, cabasset o morrió de llauna amb una cresta, d’on penja per darrere un manat de flocs de seda que semblem la coa desfeta d’una dona. És cabasset dur una visera davant que s’alça i sa baixa, van en cosset de camisa blanca i una cota de malla de llauna que els defensa sa caixa d’es cos; i uns calçons blancs amb una genollera vermella que els hi pega fins prop dels genolls… en sa mà duen una llança, que no sols fa sa punxa de llauna en es cap damunt, sinó que per un costat fa mitja lluna i per s’altre un tai de destral en forma de capolador de matances. És caporal dur per senya un escut en el braç esquerre i una bandereta a sa llança…., etc“. Quina descripció genial del Canonge de Santa Cirga !. La gràcia és endevinar el nom dels mals anomenats Centurions, que si en Joaquinet, en Bulla, en Birombo o perquè no també el cinèfil Guillem Sales. Tots ells formen part de l’attrezzo de s’Encuentro , l’escenificació naïf de la Processó del Bon Jesús ressuscitat, Al.leluia!.

Sense processons, ni oficis, ni Solpàs ni “Quaranta” hores, tots haurem tengut més temps per elaborar la tradicional cuina de Setmana Santa

Sense processons, ni oficis, ni Solpàs ni “Quaranta” hores, tots haurem tengut més temps per elaborar la tradicional cuina de Setmana Santa: Panades de diferents farciments (xot i porc, conill, vegetals, de xítxeros, de pollastre, dolces…) Robiols ( de cabell d’àngel, de crema, de brossat, de confitura i fins i tot de xocolata), crespells, flaons i el plat estrella per excel·lència la freixura. Malgrat tot l’any tenim a l’abast aquests menjars, mai tenen el gust i l’aroma de Pasqua.

15 MILIONS D’EUROS PER ‘TELE 5’ i ‘ANTENA 3’

15 MILIONS D'EUROS PER 'TELE ' i 'ANTENA 3'Bocabadats ens ha deixat la notícia referent a la subvenció que el govern espanyol donarà a les editores de les dues televisions privades, amb més audiència, per haver-los baixat la publicitat , diuen que en un 18%.

Anem per parts i feim un repàs d’aquestes grans empreses de comunicació.

 

Mediaset España Comunicación, S.A.
Editora i propietària, entre d´altes de : Tele 5, Cuatro, divinity, Boing, Energy
Capital social : 163.717.608 €
Patrimoni net : 831.513.000 €
Beneficis nets 175.089.000 €, dels quals n’han repartit com a dividends entre llurs accionistes 100 milions d’ euros.
Darrera cotització a l’Ibex 35 : 3.35 €

Principal accionista amb el 52’60 % Mediaset S.P.A., empresa propietat majoritàriament de Silvio Berlusconi, Il Cavaliere, empresari i polític italià, país del qual fou primer ministre i fundador del partit Il Popolo della Libertà. Personatge molt carismàtic que sempre s’ha sabut de rodejar de “velinas“, jovenetes i també de grans advocats per treure’l de mil i un judicis per tota casta de males pràctiques. Se li atribueix el gran mèrit de ser el promotor i fundador de la denominada “televisió ferralla“. Actualment el líder de Forza Italia és eurodiputat.

Atresmedia, Corporación de medios de comunicación S.A.
Editora i propietària d’Antena 3 , la Sexta, Neox, Onda Cero, Mega …
Capital social : 207.604.000 €
Patrimoni net : 368.953.000 €
Benefici net : 103.000.000 €
Darrera cotització Borsa : 2´50 €
Principal accionista: Grup Planeta amb el 41´70 % .
El Grup Planeta és propietat de la Família Lara, editors de llibres prou coneguts i també del diari madrileny ultradretà La Razón.
Com a curiositat esmentarem que paguen als proveïdors en un termini de seixanta dies.

Que s’amaga darrere aquesta baixada de calçons del govern progressista de Madrid? Com pot esser donar doblers públics a societats mercantils que cotitzen a Borsa?

Després de veure els números i els guanys d’aquests dos monstres de la comunicació (no confondre en referents, Déu ens guard!!), ens demanam que s’amaga darrere aquesta baixada de calçons del govern progressista de Madrid. Com pot esser donar doblers públics a societats mercantils que cotitzen a Borsa?

Si les directrius d’ajudes han de ser iguals per a tothom, la cua de sol·licituds serà llarga. O és que les xarxes d’entreteniment barroer s’han convertit en aquesta crisi en producte de primera necessitat , igual que les mascaretes, guants, respiradors , desinfectants ….. El poble exigeix una explicació transparent al respecte !.

Són tendència