Connect with us

Actualitat

Al Parc Municipal de Manacor: Festa solidària “Amb els Refugiats”

L’IES Manacor i l’IES Mossèn Alcover han aportat uns 5.000 euros per a la campanya ‘Mallorca amb Quios’

Els dos instituts de la ciutat de Manacor han celebrat l’èxit de la campanya de conscienciació i solidaritat amb els refugiats que durant aquest curs escolar ha omplit l’agenda escolar d’actes, tallers i berenars solidaris amb els que fugen de la guerra i l’horror. Els alumnes, els professors i tota la comunitat educativa dels dos instituts s’han citat a la festa “Amb els refugiats” que durant el matí de dilluns dia 19 de juny ha omplit el Parc Municipal de Manacor d’alumnes, música, cançons, tallers, balls i activitats solidàries. Durant la festa s’han seguit venent camisetes, obres d’art i berenars, unes vendes que han servit per recaptar fons i destinar-los íntegrament a la campanya Mallorca amb Quios, la qual coordina el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. Durant la presentació de la festa els representants de les associacions d’estudiants dels dos instituts ja varen anunciar que s’havien recaptat 4.600 euros i, segons els organitzadors, s’espera que un cop acabada la festa els dos instituts puguin destinar uns 5.000 euros a Mallorca amb Quios.

A la trobada, a més dels alumnes hi han participat la batucada Manafoc, els Glosadors de Mallorca, Tom Trobador i l’actuació de Hip Hop que ha anat a càrrec de Miki Galmés i d’alumnes de tercer d’ESO

A partir de les 10 h els alumnes i professors han arribat al Parc Municipal des dels dos centres educatius vestits amb la camiseta solidària i amb paraigües com a símbol de refugi. Allà els esperava un gran escenari, fruita per berenar, un circuit esportiu solidari, tallers de papiroflèxia, tallers de henna, paradetes de venda de camisetes i obres d’art, una zona de jocs d’aigua per refrescar-se i diferents actuacions musicals, de dansa, de teatre i de poesia que han anat a càrrec de diferents alumnes de l’IES Manacor i l’IES Mossèn Alcover. A més dels alumnes hi han participat la batucada Manafoc, els Glosadors de Mallorca, Tom Trobador i l’actuació de Hip Hop que ha anat a càrrec de Miki Galmés i d’alumnes de tercer d’ESO.

I és que la festa “Amb els refugiats” ha conclòs la campanya solidària que durant gran part del curs escolar han organitzat alumnes, pares, mares i professors. Entre tots han fet possible xerrades de sensibilització, berenars solidaris, rifes, vendes d’obres d’art i de camisetes dissenyades pels propis estudiants, projeccions de documentals, exposicions i molts altres actes que han servit per recaptar fons per ajudar els refugiats de guerra. Els organitzadors han agraït a l’Ajuntament de Manacor, al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, a Caixa Colonya, Hiper Centro i als forns de Can Roca, Can Munar, Can Florit i Can Ribot la seva col·laboració amb la festa “Amb els refugiats” i amb molts altres actes de la campanya solidària.

Són tendència