Connect with us

Opinió

Les perilloses maniobres de l’extrema dreta

Les perilloses maniobres de l'extrema dreta

S’han llançat a una campanya ferotge per a tombar a l’actual govern de l’estat, sobretot d’ençà de les mesures socials anunciades

M’ho he repensat molt abans d’escriure aquest article. De bon principi, l’actitud d’en Casado, em semblava allò que diuen en bon castellà un «Quitate tu pa ponerme yo» oblidant que si vol ser president, ha de presentar-se a unes eleccions i treure els vots suficients per a poder governar, en solitari o pactant amb algú. Això és la democràcia. Ens pot agradar més o menys el resultat, cal acceptar-lo. Però em resulta vomitiva la conducta de les dretes, tant l’extrema dreta com aquelles que s’autoanomenen dretes moderades, o centredreta.

El detonant d’aquesta quartilla ha estat una foto que circula par les xarxes on apareixen unes suposades camisetes de Zara, on és pot llegir «A la mierda. Podemos». No sé si és un fake, o un acudit real d’Amancio Ortega. M’és ben igual. La caverna mediàtica, les plomes mercenàries, comentaristes i «famosos» de pa i fonteta, s’han llançat a una campanya ferotge per a tombar el govern, sobretot d’ençà de les mesures socials anunciades. En qualsevol cas tot fa part de la campanya organitzada per les forces reaccionàries per tal d’acabar amb la democràcia. Hem vist a Rosa Díez demanant un govern de concentració nacional, Abascal i Ortega Smith clamen per una junta militar que agafi el timó de l’estat… Aquesta podria ser la pitjor conseqüència d’aquesta crisi. A Espanya ja tenim el precedent de l’any 1923, quan en una situació de crisi i tensió molt més lleugera que la que estam passant ara mateix, quan el rei Alfons XIII, besavi de Felip VI, va donar suport a la dictadura militar del general Primo de Rivera. Dins aquesta dinàmica ja tenim l’exèrcit, una institució no democràtica i que encara conserva molts de trets franquistes, ocupant les places i carrers de les nostres ciutats. Tal volta és una concessió del govern per tal d’intentar evitar un cop d’estat. 

Cal tenir en compte que amb els doblers que gent com Amancio Ortega ens escamoteja podríem tenir una sanitat pública molt millor de la que tenim, no ens venguin ara amb almoines, que paguin el que toca i seria suficient. I si el PP retornàs tot el que ens ha fotut, tampoc hauríem de passar pena.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència