Connect with us

Societat

Una campanya promou el consum de xot, porcella i cabrit de les Balears

Una campanya promou el consum de xot, porcella i cabrit de les Balears

Amb el suport de forners i cuiners locals

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha iniciat avui la campanya de promoció de xot, porcella i cabrit a les botigues i supermercats. Es tracta d’una mesura de suport a la línia per a la ramaderia que la conselleria va posar en marxa la setmana passada, emmarcada dins el pla de xoc del sector primari. Cal recordar que la conselleria ha destinat un total de 200.000 euros en ajudes a productors ramaders de totes les illes.

Una campanya promou el consum de xot, porcella i cabrit de les BalearsAquesta campanya de promoció consisteix en la distribució aquesta setmana de 1000 cartells entre les carnisseries dels mercats i també a supermercats i botigues de totes les illes. Els cartells estan centrats en la promoció del xot i de la porcella principalment, animant al consum d’aquestes carns de les Balears típiques d’aquest temps, i a les quals s’ha de donar sortida en un termini de temps determinat pel creixement dels animals.

A la vegada, en el marc de la campanya de Pasqua, i amb el suport de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, es compta amb la col·laboració de diversos forners d’arreu de les illes que elaboren i difonen receptes tradicionals d’aquest temps mitjançant vídeos. Per exemple, Benet Barón, forner de Porreres, prepara panades de xot local; i Tomeu Arbona, del Fornet de la Soca, elabora robiols de brossat d’ovella roja mallorquina. Des d’Eivissa, el Forn Can Coves prepara flaons fets amb brossat local; i des de Pollença, el forn i pastisseria Bisanyes fa formatjades amb brossat de Cas Concos.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència