Connect with us

Actualitat

Dues noves víctimes eleven a 71 els morts a Balears, però s’alenteix el nombre de contagis

Dues noves víctimes eleven a 71 els morts a Balears, però s'alenteix el nombre de contagis

A dia d’avui, a Mallorca hi ha 519 persones hospitalitzades, 85 de les quals es troben en unitats de cures intensives

El Ministeri de Sanitat ha informat que la xifra de morts infectats amb coronavirus s’eleva aquest dissabte a Balears a 71 persones, dos més que aquest passat divendres. Ahir va ser la jornada més tràgica a les illes durant la pandèmia, amb 12 morts per la COVID-19 a Balears.

A les Illes hi ha 778 casos positius actius de Sars-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 35 manco que ahir. D’altra banda, 422 persones s’han curat, la qual cosa implica, 47 més que la darrera jornada, un 12’5 % més. Cal destacar que els casos curats suposen el 54 % del total de casos actius.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 519 persones hospitalitzades, 85 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 514, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 196 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius. Un total de 414 estan en vigilància activa.

Aquesta és ara mateix situació a les residències

Pel que fa als usuaris de les residències, en les darreres hores, 8 usuaris han resultat positius en coronavirus després de les proves PCR. Provenen de les residències  Bonanova (1), Domusvi Costa d’en Blanes (1) Oasis (5) i Can Blai (1), on ja s’havien detectat altres casos amb anterioritat. Així mateix, 9 treballadors també han resultat positius (8 a Oasis i 1 a residència Ciutadella).

En total, s’han detectat 175 casos de coronavirus a residències de gent gran de les Illes Balears i d’aquests 13 persones han mort, després que s’hagi notificat que 5 de les persones mortes els darrers dies, tot i haver mort a centres hospitalaris, provenien de residències.

Pel que fa a residències i centres per a persones amb discapacitat, en les darreres hores s’ha notificat un cas nou a la residencia Mater Palma. Per tant, continuen positius per coronavirus 40 casos (39 usuaris i un treballador).

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència